Adnanu Ćatiću (alias Felix Sturm) ne pomaže ni kaucija od milion eura: I dalje ostaje pritvoren u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Adnanu Ćatiću (alias Felix Sturm) ne pomaže ni kaucija od milion eura: I dalje ostaje pritvoren u Njemačkoj
adnan catic

Adnanu Ćatiću (alias Felix Sturm) ne pomaže ni kaucija od milion eura: I dalje ostaje pritvoren u Njemačkoj

Adnanu Ćatiću ne pomaže ni kaucija od milion eura: Sud donio odluku da ostaje u pritvoru
Zemaljski sud u Kelnu odbio je zahtjev za ukidanje odluke o pritvoru bh. bokseru i bivšem šampionu Adnanu Ćatiću (alias Felix Sturm), kojeg tužilaštvo tereti za utaju poreza.
Kako je saopćeno iz ovog suda, odluka o pritvoru za Ćatića tako ostaje u potpunosti na snazi. Također, s tim u vezi odbijen je prijedlog da se Ćatić pusti na slobodu uz kauciju od milion eura.

Na sve to se žalilo Tužilaštvo u Kelnu, a Zemaljski sud odlučio je uvažiti ovu žalbu uz obrazloženje da za osumnjičenog postoji bojazan da bi boravak na slobodi mogao iskoristiti za bjekstvo, zbog čega nije prihvaćen ni pozamašan iznos kaucije.

Ćatić je uhapšen 5. aprila u Kelnu dza vrijeme posjete fitness sajmu FIBO, a policija ga je lišila slobode zbog optužbi na utaju poreza. Iz Tužilaštva u Kelnu se još nisu očitovali o iznosu utajenog poreza za koji ga terete.

Prema pisanju njemačkog Bilda, protiv njega je otvorena istraga i zbog dopinga.

Izvor: klix.ba

 2,348 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Beč opet proglasen najboljim svjetskim gradom za život. Pogledajte listu:

Treći put u posljednjih pet godina Beč je u rangiranju “Economic Intelligence Unit-a” (EIU) zauzeo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.