NJEMAČKA VLADA RASPRAVLJA O ZABRANI NOŠENJA MARAMA U ŠKOLAMA – Evo šta misle muslimani u Njemačkoj o tome - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / NJEMAČKA VLADA RASPRAVLJA O ZABRANI NOŠENJA MARAMA U ŠKOLAMA – Evo šta misle muslimani u Njemačkoj o tome
dijete s maramom

NJEMAČKA VLADA RASPRAVLJA O ZABRANI NOŠENJA MARAMA U ŠKOLAMA – Evo šta misle muslimani u Njemačkoj o tome

Nakon što su jučer austrijski zastupnici objavili zakon kojim se zabranjuje burka u osnovnim školama zbog zašite djevojčica, u Njemačkoj se ponovno aktualizirala ta tema.

Njemački političari raspravljaju o pitanju “Bi li trebalo uvesti zabranu nošenja marama za učenice osnovnih škola u Njemačkoj”.

Povjerenica Ureda za integraciju Savezne vlade Annette Widmann-Mauz, provodi istraživanje u njemačkim osnovnim školama. Prema tom istraživanju, kaže Widmann-Mauz, “većina muslimana smatra kako je apsurdno da djevojčice nose marame za glavu u osnovnoj školi”.

Predsjednik Njemačkog udruženja učitelja Hans-Peter Meidinger, kaže, sumnja da neki roditelji vrše pritisak na djecu zbog nošenja marame na glavi već od ranog djetinjstva.

“Marame za glavu nisu dobre u procesu integracije u osnovnim školama i u vrtiću. Djeca već tada uočavaju razlike između jednih i drugih, pa i zbog marame. Zato bih pozdravio zabranu marama u vrtićima i osnovnim školama”, kaže Meidinger.

Marcus Weinberg, glasnogovornik Ureda za obiteljsku politiku parlamentarne skupine CDU / CSU, zabranu kritizira.

“Opća zabrana nošenja marame za glavu, kao u Austriji, diskriminirala bi djevojčice koje su dobrovoljno odlučile nositi maramu kao znak svoje vjere”, izjavio je Weinberg za Bild.

Poziva se na “Ustavno pravo da svatko slobodno prakticira svoju vjeru”.

Zabrana nošenja marama u Austriji izričito je usmjerena prema mladim učenicama i aktualna je do kraja osnovne škole, kad djevojčice navršavaju deset godina.

Roditelji koji se ne pridržavaju te zabrane i svoje dijete šalju s maramom u osnovnu školu u Austriji, bit će kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 440 eura ili zatvorskom kaznom u trajanju od dva tjedna.

Zakon još uvijek mora usvojiti austrijsko Savezno vijeće.

Fenix-magazin/MD

 3,854 total views,  3 views today

O urednik

Također pogledajte

Vlada Njemačke odobrila ograničenje cijena gasa i struje, evo šta to znači za vas:

Vlada Njemačke odobrila je planirano ograničenje cijena gasa i struje kroz ubrzan proces, rekao je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.