PORUKA DIJASPORI od Vučića : Ne dolazite za Vaskrs, jer bi to bio naš kraj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / PORUKA DIJASPORI od Vučića : Ne dolazite za Vaskrs, jer bi to bio naš kraj

PORUKA DIJASPORI od Vučića : Ne dolazite za Vaskrs, jer bi to bio naš kraj

* Imamo svega, gladan neće ostati niko, ali nas čeka još teži period u kojem će mnogi ostati bez svojih voljenih. Neću da lažem narod, posle 10. dana raste broj bolesnih. Cilj je da prođemo sa što manje posledica 

* Naše ljude uoči Uskrsa molim da ne dolaze u zemlju! Razumite, mi više kapaciteta nemamo

* Penzioneri, ko Boga vas molim, ne izlazite, neka vam donese neko mlađi od 15-20 godina, organizovaćemo se, donećemo vam na prag… 

* Ne isključujem mogućnost vanrednog stanja

* Biće kažnjeni svi koji nisu poštovali odluke države

Spremni smo da pomognemo u isplati dela zarada, NBS neće štampati ni dinar!

* Otvoren stalan konkurs za medicinske sestre i lekare, vraćamo lekare iz penzije da pomognu

SASTANAK KRIZNOG ŠTABA! Predsednik Vučić o sprečavanju posledica koronavirusa po srpsku privredu! (KURIR TV UŽIVO)

SASTANAK KRIZNOG ŠTABA! Predsednik Vučić o sprečavanju posledica koronavirusa po srpsku privredu! (KURIR TV UŽIVO)

Gepostet von Kurir am Samstag, 14. März 2020

BEOGRAD – U Predsedništvu Srbije završen je sastanak Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica bolesti koju izaziva COVID-19 po privredu, kojim je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić.

Ne paničite zbog namirnica, imamo svega za godinu dana!

Predsednik se posle sastanka obratio javnosti sa porukom da imamo svega, da niko neće ostati gladan i da niko ne treba da paniči zbog namirnica jer da niko ništa na svetu ne proizvede mi imamo svega za narednih godinu dana!

Predsednik je dodao da ćemo nesumnjivo imati žrtava i da neće da laže narod, kao i da će biti testirani oni za koje ima medicinskih i opravdanih osnova da su zaraženi. On je naglasio da će život pobediti i da moramo da budemo jedinstveni.

Zabranjen izvoz dezinfekcionih sredstava u inostranstvo

Predsednik je rekao da je od danas država zabranila izvoz dezinfekcionih sredstava jer je stanje u kojem se svet danas nalazi pokazalo sebičluk, da je malo retkih prijatelja, da nema solidarnosti u svetu, pa kad su oni sebični, bićemo i mi.

Vučić je dodao da strah obraz kalja pa tako danas u prodavnicama Njujorka, Beča, Luksemburga nema apsolutno ničega, da je sve odneto i da su rafovi prazni.

– Toga kod nas neće biti – rekao je Vučić i dodao da što se respiratora tiče, njihovog broja, nabavke i načina nabavke da je to od danas državna tajna.

Testova dovoljno, neće biti testiranja kod privatnika

Vučić je izjavio danas da ima dovoljno testova za korona virus, i da sa tim nema i neće biti problema, te dodao da privatne klinike neće biti uključene u taj proces. “Državne bolnice će da vrše testiranja, jer smo siti panike i ludosti svakog dana”, prokomentarisao je Vučić i dodao da ne želi sada da govori o problemima ko je šta i kako oko testova radio i kako se jedan pacijent osam dana ‘izgubio’, pa tek onda došao do državne bolnice. Predsednik je naglasio da testova ima dovoljno, da nema, niti će biti problema po tom pitanju. On je primetio da nije ključno pitanje testova, već pre svega discipline građana i da se ne rukovodi glasinama i glupostima, već stavovima stručnjaka. “Ne mislimo na bilo koji način da uključujemo privatne klinike u to dokle god budemo mogli”, dodao je Vučić.

On je poručio i da je dosta lagarija, prenošenja lažnih vesti a naročito one kad su “živog čoveka sahranili” zbog čega će neko morati da odgovara kad se ovo sve završi. 

– Šta je u glavama ljudi koji kažu i objave… kriju od nas da je neko umro – dodao je predsednik rekavši poimence ko je to objavio i podsetivši da je reč o jedinom pacijentu u Srbiji koji je u teškom stanju jer je stariji, bubrežni je bolesnik i ima dijabetes.

Molba dijaspori: Ne dolazite, jer bi to bio naš kraj

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je danas srpsku dijasporu da ne dolazi u Srbiju za vreme katoličkih uskršnjih praznika i pravoslavni Vasrks, kada se inače očekuke “pik”. “Ono što će za nas biti najveći izazov su katolički uskrs i pravoslavni vaskrs. Molim naše ljude u dijaspori da razumeju da ne dolaze u našu zemlju, kazao je on na konferenciji za štampu.

Izvor Kurir

 1,550 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Njemačka uvodi obavezno vakcinisanje protiv korone za sve? OVO MORATE ZNATI:

Nova njemačka savezna vlada ne isključuje zakonsko uvođenje obveze cijepljenja za sve. Pravno i etički …

Leave a Reply

Your email address will not be published.