Mjere protiv širenja koronavirusa u Njemačkoj počele pokazivati učinak - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Mjere protiv širenja koronavirusa u Njemačkoj počele pokazivati učinak

Mjere protiv širenja koronavirusa u Njemačkoj počele pokazivati učinak

Epidemiološki institut Robert Koch polazi od toga da su uvedene mjere protiv širenja koronavirusa u Njemačkoj počele pokazivati učinak, priopćeno je u petak, prenosi HINA.

“Trenutno jedan zaraženi koronavirusom zarazi jednu osobu. Još donedavno jedna osoba zarazila je i do sedam drugih”, rekao je direktor Instituta Robert Koch (IRK) Lothar Wieler.

Istodobno je upozorio da nije vrijeme za opuštanje i ublažavanje mjera koje ciljaju na smanjenje socijalnih kontakata.

“Mi moramo doći do vrijednosti kod kojih jedan zaraženi u prosjeku zarazi manje od jedne osobe. Nadam se da će nam to poći za rukom sljedećih dana”, rekao je Wieler.

I dalje je nužno držati se mjera higijene i rastojanja, naglasio je i apelirao na poduzeća javnog prijevoza da ne smanjuju broj vozila kako bi putnici mogli održavati razmak.

Zbog pada broja putnika neka poduzeća javnog prijevoza, poput berlinskog, prorijedile su učestalost vožnje podzemnih i gradskih željeznica što je dovelo do stvaranja gužvi.

Gotovo 80.000 zaraženih, na istoku mnogo manje

IRK u petak bilježi 79.696 zaraženih koronavirusom što je oko 6.000 više nego jučer. Od posljedica zaraze dosad je umrlo 1.017 osoba, a što je 145 više nego u četvrtak.

I dalje su primjetne velike razlike među saveznim pokrajinama pri čemu je najviše zaraženih u Bavarskoj i Sjevernoj Rajni – Vestfaliji, a na istoku zemlje broj zaraženih mnogo je niži.

Kako piše Spiegel Online, njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer namjerava pooštriti mjere ulaska u zemlju i na putnike koji dolaze iz Poljske, Češke, Nizozemske i Belgije. Za Austriju, Švicarsku, Luksemburg i Dansku već vrijede takve mjere da u Njemačku ulaze osobe koje rade ili imaju neki drugi važni razlog.

Isto tako trebala bi biti uvedena i karantena za sve putnike koji stignu u neku od njemačkih zračnih luka.

Fenix-magazin

 2,653 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Evo ko zvanično dobija premiju od 3000€! Provjerite da li se i vi možete radovati jer kreće isplata novca:

Poslodavci u Njemačkoj svojim zaposlenicima mogu isplatiti neoporezive inflacijske premije u iznosu od 3.000 eura …

Leave a Reply

Your email address will not be published.