"Anonimna Erna" koja priča gluposti o koronavirusu sad se naljutila: Naučite engleski jezik glupa nacijo - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / “Anonimna Erna” koja priča gluposti o koronavirusu sad se naljutila: Naučite engleski jezik glupa nacijo

“Anonimna Erna” koja priča gluposti o koronavirusu sad se naljutila: Naučite engleski jezik glupa nacijo

Anonimna Erna Selimović iz Zenice snimila je sebe kako priča gomilu gluposti o koronavirusu i o tome kako je nastao.
Naravno, Erna je daleko od virologa, epidimiologa ili bilo čega suvislog. Ali, u doba socijalnih mreža svaka budala može pustiti svoj glas, pa ga je i Erna pustila. Glas. I daleko se čuo. Skupila je dosta lajkova, ali nije raskrinkala teorije zavjere.

Znate zašto kažemo da Erna priča gluposti?

Zar zaista neko misli da u Zenici sjedi sjedi izvjesna djevojka, koja iz topline svog doma raskrinkava globalne teorije zavjere? Zar neko iole pametan može zaključiti kako anonimna Erna Selimović sjedeći u svojoj fotelji i za svojim Facebook profilom zna sa sigurnošću kako zračenja 5G mreže izazivaju koronu, kako je Bill Gates spreman da nas čipuje i slično…

Erna u životu svom nije vidjela 5G predajnik, jer u BiH je tek nedavno došla 4G mreža i to jedva, a o 5G možemo sanjati. Ali, Erna zna za 5G. Ne znaju ljudi koji rade npr u BH Telecomu ili Mtelu, ali zna Erna!

Bill Gates hoće da nas čipuje da može znati kuda se krećemo i s kim pričamo? Kaže Erna…

Erna, ti si odavno “čipovana”. Ti i velika većina čovječanstva. Svaki pametni telefon, koji svako od nas, daje apsolutno iste rezultate kao famozni “čip Billa Gatesa”. Preko mobitela se prati i kretanje i slušanje i navike ponašanja na internetu, ali i van njega.

Nego, da se vratimo na Ernu iz Zenice, koja je “provalila” svjetsku zavjeru.

Erna je očito ljuta jer su je mediji razapeli. A sa medijima i dobar dio Bosanaca i Hercegovaca koji u glavi ima “dvije čiste”.

Međutim, Erna sikće. Ona misli da je kao Angela Merkel i poziva Bosance i Hercegovce da nauče engleski.

Evo šta kaže ljuta Erna:

“Najprije molim medije i portale koji trenutno govore da ja pričam laži na temu COVIDA 19 da nauče 1. svjetski jezik (engleski) i pogledaju svjetske vijesti i elaboraciju na ovu temu. Čitav svijet razotkriva NAJVEĆU LAŽ U HISTORIJI ČOVJEČANSTVA dok naša nacija glupo vjeruje da je ovo sve istina. Neću ušutiti jer kvazi novinari me prozivaju na osnovu izgleda. Je li trebam izgledati kao Anegela Merkel da bi vi smatrali da ja znam sabrati 2 i 2. Da li ja trebam da prepustim vama možda razmišljanje o tome da li treba da se vakcinišem ??? Da li treba da šutim o onome što će zaista razboljeti ljude? Zar ne vidite da vam se o glavama radi dok pokušavate mene zakidati za kredibilitet. Dok se kao miševi sakrivamo po kućama oni postavljaju preduslove za masovnu vakcinu i chip. Imate projekat ID2020 javno objavljen. Imate istraživanje dr Andrew Kaufmana. Imate mnoštvo materijala i doktora koji otvoreno izlaze i govore o ovom “pandemiji.. Ako niste dio rješenja -onda ste dio problema. Ne dajte da vam sindrom povijenih leđa i ovaj put začepi usta i stjera vas u čorsokak. Znam da ova moja napuhana usta neće sigurno začepiti. Shvatite da je ovo veće od tiraža, od mene, od svakog pojedinca, od ega. Ovo je tema o kojoj svi imate pravo razmišljati i ne treba vam diploma ni pečat da bi razmišljali. Maknimo se iz tog socijalnog programa.Slobodno portali pišite, hvala na publicitetu. Hvala na reklami. Ja ću govoriti ono što narod treba da zna a ne ono što prodaje vijesti. Neka vas bude sram jer vi ste ti koji šire laži. Ja stojim na istini a budućnost će pokazati. KOLIKO SAM PROVJERILA SLOBODA MIŠLJENJA I PRAVO NA DIGITALNI IDENTITET JE JOŠ UVIJEK DIO SVAČIJE SLOBODE. Kako ja iznesem mišljenje iznesite ga i vi. Ako sam ja glupačica, narod onda nek se lijepo ismije i opet sam doprinijela na neki način. Hvala”

Eto, a vi sami donesite zaključak, da li treba slušati isfrustrirane likove kao što je ova Zeničanka.

 2,811 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.