Njemačka produžava graničnu kontrolu do sredine maja - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka produžava graničnu kontrolu do sredine maja

Njemačka produžava graničnu kontrolu do sredine maja

Federalni ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (CSU) produžio je kontrole na njemačkim granicama zbog pandemije koronavirusa. Produženje važi do sredine mjeseca, ali tada bi neke granice već mogle biti i otvorne.

Federalni ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (CSU) produžio je graničnu kontrolu sa Austrijom, Švicarskom, Francuskom, Luksemburgom i Danskom uvedenu zbog pandemije korone do 15. maja. Produženje se odnosi i na letove iz Španije i Italije.

Kontrole su naređene sredinom marta za usporavanje širenja koronavirusa. Od tada, ljudi koji nisu ni Nijemci niti imaju prijavljeno mjesto prebivališta u Njemačku mogu doći samo iz „valjanog razloga“. Na primjer, državljanima EU koji putuju kroz Njemačku u matičnu zemlju ili vozačima kamiona dozvoljeno je da uđu u zemlju. Ulazak je ograničen i na određene granične prelaze.

Eventualno prvo otvaranje od sredine maja
Prema trenutnom statusu, prvo otvaranje može se obaviti 15. maja. Primjerice, premijer Schleswig-Holstein Daniel Günther (CDU) dogovorio se s federalnim ministrom unutarnjih poslova Horstom Seehoferom (CSU) da će se granica prema Danskoj postupno otvoriti od sredine maja. „Danas smo razgovarali telefonom i dogovorili se da ćemo razviti konkretan raspored prema kojim koracima granica s Danskom može biti otvorena najkasnije od 15. maja“, rekao je Günther njemačkim medijima u ponedjeljak.

 2,932 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Nova uredba za ulazak u Austriju: Na snagu stupa 1. augusta, evo šta morate znati ako putujete u ili kroz Austriju:

Inače pravila za ulazak u zemlju se primjenjuju za zemlje visokog epidemiološkog rizika… Od 1. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.