Pogledajte sa kojim državama Njemačka ukida putna ograničenja - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Pogledajte sa kojim državama Njemačka ukida putna ograničenja

Pogledajte sa kojim državama Njemačka ukida putna ograničenja

Pored njemačkih 26 partnerskih zemalja u Evropskoj uniji, ta mjera se odnosi na Veliku Britaniju i četiri države članice Šangajske zone slobodnog putovanja – Island, Norvešku, Švicarsku i Lihtenštajn

Njemačka vlada želi da ukine putna upozorenja za turiste iz 31 evropske zemlje od 15. juna ukoliko situacija s koronavirusom nastavi da se poboljšava u Evropi. 

Njemačka vlada želi da ukine putna upozorenja za turiste iz 31 evropske zemlje od 15. juna ukoliko situacija s koronavirusom nastavi da se poboljšava u Evropi.

Te su preporuke navedene u nacrtu političkog dokumenta pod nazivom „Kriteriji za omogućavanje unutarevropskog turizma“, koji bi njemačka vlada mogla usvojiti u srijedu. Njemačka je do sada objavljivala putna upozorenja za regije koje su opasne po život, uključujući ratne zone kao što su Sirija i Afganistan

Ukidanje putnih ograničenja dalo bi početni signal za prekogranična putovanja tokom ljeta u Evropi upravo u vrijeme turističke sezone.

– Oživljavanje turizma bitno je i za turiste i za njemačku turističku industriju, kao i za ekonomsku stabilnost zemalja koje su turističke destinacije – navodi se u nacrtu dokumenta Saveznog ureda za međunarodne odnose.

Putna upozorenja bit će zamijenjena pojedinačnim putnim savjetima u kojima se ukazuje na rizike u svakoj zemlji pojedinačno.

 4,204 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.