TV i radio pretplata u Njemačka će poskupiti? Evo koliko i kada: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / TV i radio pretplata u Njemačka će poskupiti? Evo koliko i kada:

TV i radio pretplata u Njemačka će poskupiti? Evo koliko i kada:

Premijeri njemačkih saveznih država su potpisali državni ugovor o povećanju naknada za TV i radio pretplatu s 17,50 eura na 18,36 eura, javlja Njemačka novinska agencija (dpa).

Kako donosi isti izvor pretplata bi se povećala prvi put od 2009. godine.

Iznos se može promijeniti samo ako se svi čelnici država i svi parlamenti zemalja slože jednoglasno. Čitava stvar tada bi mogla stupiti na snagu u januaru 2021. godine.

U martu su premijeri odlučili da mjesečni pretplatu treba povećati za 86 centi na 18,36 eura. U to je vrijeme Saska-Anhalt, bila jedina savezna država koja se suzdržala, no sada je potpisala ugovor.

Radijska i TV pretplata glavni je izvor prihoda za ARD, ZDF i Deutschlandradio. Odluka premijera temeljila se na preporuci Komisije da se ukratko utvrde financijske potrebe emitera – KEF. Krajem februara skupina stručnjaka predložila je povećanje premije na 18,36 eura. Izračuni su rezultat financijskih zahtjeva koje su emiteri prethodno registrirali.

Stručnjaci su pretpostavili da će u sljedećem razdoblju pretplate od 2021. do 2024. godine postojati financijski jaz od 1,5 milijardi eura a porast naknada za pretplatu trebao bi to nadoknaditi.

Izvor: InFocus

 8,202 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

UPOZORENJE! ŽIVITE U OVOM DIJELU NJEMAČKE?: Stiže jako nevrijeme

Njemačka meteorološka služba trenutno je proglasila 4. razinu upozorenja u južnoj Bavarskoj prenosi fenix-magazin. To …

Leave a Reply

Your email address will not be published.