NASTAVLJA SE EGZODUS RADNIKA U NJEMAČKU! Otvoren poziv, bez poznavanja njemačkog jezika - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / NASTAVLJA SE EGZODUS RADNIKA U NJEMAČKU! Otvoren poziv, bez poznavanja njemačkog jezika

NASTAVLJA SE EGZODUS RADNIKA U NJEMAČKU! Otvoren poziv, bez poznavanja njemačkog jezika

Preuzeto sa: buka.com

Nakon kratke pauze, uslovljene pandemijom virusa korona, nastavlja se egzodus radnika iz BiH, posebno onih iz medicinske struke.

Tako je Agencija za rad i zapošljavanje BiH objavila je da će se naredni krug intervjua za Triple Win projekt zapošljavanje medicinara u SR Njemačkoj u 2020. godini održati od 26. oktobra 2020. do 30. oktobra 2020. godine.

Rok za prijave je do 30. septembar 2020. godine, a prijave se mogu slati putem lokalnih biroa službi za zapošljavanje, zavoda za zapošljavanje, te poštom u Agenciju za rad i zapošljavanje BiH, piše Patria.  

Zanimljivo da nepoznavanje njemačkog jezika nije prepreka za kandidate jer putem Tripl Vin projekta za kandidate koji ne posjeduju znanje njemačkog jezika, projekat obezbjeđuje besplatne kurseve jezika do zahtijevanog nivoa znanja i polaganje ispita za B1 nivo, u saradnji sa Gete institutom.

Na poziv za intervjue mogu se prijaviti medicinske sestre/tehničari ili pedijatrijske sestre/tehničari. Radno iskustvo: Minimalno radno iskustvo od šest mjeseci u zadnje 4 godine (opšta njega, stažiranje, volonterski angažman, privatna njega u kući) ili 2 godine u zadnjih 7 godina.

Kandidatkinje i kandidati moraju posjedovati državljanstvo Bosne i Hercegovine, imati stalno prebivalište u Bosni i Hercegovini, posjedovati dokaz o redovno završenoj medicinskoj školi u Bosni i Hercegovini za medicinsku sestru/tehničara minimalno IV stepen – opšti smjer ili pedijatrijska sestra/tehničar, dokaz stručne spreme je obavezan.

Od dana završetka intervjua sa kandidatima do dana odlaska u SR Njemačku protekne tri do devet mjeseci, u zavisnosti od prethodnog poznavanja njemačkog jezika.

Takođe, druge srodne grupe zanimanja, kao npr. pomoćnici u zdravstvenoj njezi, babice, fizioterapeuti, laboranti i sl., kao i prekvalifikacije ne uzimaju se u obzir za posredovanje preko Tripl Vin projekta. Projekat takođe ne posreduje ni zapošljavanje doktora medicinskih nauka iz Bosne i Hercegovine.

Detaljne uslove poziva za kandidate pogledajte OVDJE.

 160,657 total views,  13 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.