Zbog "nikakvih" mjera dijaspora i "komšije" hrle u Bosnu. Da li za ulazak u BiH treba PCR test ili nešto drugo provjerit ovdje: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Zbog “nikakvih” mjera dijaspora i “komšije” hrle u Bosnu. Da li za ulazak u BiH treba PCR test ili nešto drugo provjerit ovdje:

Zbog “nikakvih” mjera dijaspora i “komšije” hrle u Bosnu. Da li za ulazak u BiH treba PCR test ili nešto drugo provjerit ovdje:

Unatoč pandemiji, registarske tablice zemalja regiona, ali i strane na automobilima Bosanaca iz dijaspore, nisu rijedak prizor na bh. cestama.

Da su zbog mnogo opuštenijih mjera u odnosu na ostatak Evrope bh. skijališta i planine, odnosno općenito Bosna i Hercegovina, pravi mamac za turiste – osim fotografija gužvi s turističkih odredišta, potvrđuju i zvanični podaci Granične policije BiH za januar i februar ove godine.

“Na ulazu u Bosnu u Hercegovinu evidentirano je najviše državljana susjednih zemalja, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, s obzirom na to da je još na snazi odluka Vijeća ministara BiH pri kojoj državljani tih zemalja nisu dužni posjedovati PCR test prilikom ulaska u BiH ako ulaze direktno iz svoje države, a isto to vrijedi i za njihove supružnike i maloljetnu djecu ako su stranci”, kazala je u izjavi za Klix Franka Vican, glasnogovornica Granične policije BiH.

Sada i zvanično! Putovanja moguća samo sa kovid-pasošem. Ovo morate znati:

Predočila nam je i podatke, zaključno s jučerašnjim danom.

“Od 1. 1. do 25. 2. 2021. godine, na ulazu u BiH evidentirano je ukupno 570.296 stranih i 426.986 državljana BiH. U istom razdoblju, na izlazu je evidentirano 546.340 stranih i 524.273 državljana BiH”, kaže Vican.

Dodaje da je najviše evidentiranih stranih državljana na ulazu bilo iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore…

Predočila nam je i uporedne podatke sa istim period prošle godine iz kojih je vidljivo da je neposredno prije izbijanja pandemije na bh. granicama bila znatno veća gužva. Naime, od 1. januara do 25. februara 2020. godine, u BiH je ušlo 1.253.615 stranaca i 613.195 državljana naše zemlje. U tom period na izlazu iz BiH evidentirano je 1.183.595 stranih i 759.466 državljana BiH.

Po ulascima u BiH u tom periodu prednjačili su također susjedi – Hrvati, Srbijanci i Crnogorci.

Izvor: klix.ba

 7,669 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.