STIŽU KONTROLE! Njemačka će kontrolirati povratnike s godišnjih odmora? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / STIŽU KONTROLE! Njemačka će kontrolirati povratnike s godišnjih odmora?

STIŽU KONTROLE! Njemačka će kontrolirati povratnike s godišnjih odmora?

Njemačka se u utorak založila za strože kontrole povratnika s godišnjih odmora u svrhu sprječavanje širenja delta varijante koronavirusa.

“Mi moramo intenzivnije kontrolirati one koji se vraćaju s godišnjih odmora, moguće i kroz obvezne testove”, rekao je voditelj njemačkog kancelarskog ureda Helge Braun za javni servis ZDF.

On je rekao da za povratnike iz područja s virusnim varijantama, u koja sada spadaju Velika Britanija, Portugal i Ruska Federacija, vrijedi obveza odlaska u dvotjednu karantenu a to se tiče i onih koji su u potpunosti cijepljeni, piše Hina.

“Kod mutirajućih virusa će još potrajati prije nego ustvrdimo jesu li sva cjepiva djelotvorna. Zato je potrebno da i za cijepljene vrijedi obveza karantene “, rekao je Braun.

Europska komisija objavila je u utorak da stroge mjere koje najavljuje Berlin “nisu u potpunosti usklađene” s preporukama za 27 zemalja EU-a kojima se žele olakšati ljetna putovanja.

Braun pak smatra da je slaba točka najavljenih njemačkih pravila to da se “istih pravila ne drže ostale zemlje u Europi”.
Trenutno povratnici iz rizičnih područja u Njemačku nisu obvezni na test ako su u potpunosti cijepljeni ili ako su preboljeli virus.

Oni koji u zemlju ulaze zrakoplovom, bez obzira na to radi li se o rizičnim ili nerizičnim zemljama, su obavezni pokazati negativni test prilikom ulaska u zrakoplov, prenosi Hina.

Savezni ministar zdravstva Jens Spahn je apelirao na građane da se cijepe jer cjepivo u svakom slučaju umanjuje mogućnost zaraze i kod virusnih varijanti.

Spahn je ukazao na trenutno niski broj novozaraženih i dodao je da se niski broj može očuvati ako se ostane konzekventan oko testiranja i cijepljenja.

Neki političari su apelirali na građane da usprkos padu zaraze ne putuju u inozemstvo nego odmor provedu u Njemačkoj.
Sedmodnevna incidencija u Njemačkoj u utorak je iznosila 5,4.

 3,956 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.