Od 1. Januara 2022. Građani sa prostora Balkana bez EU pasoša moći će bez vize da rade u Njemačkoj. Evo Kako! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Od 1. Januara 2022. Građani sa prostora Balkana bez EU pasoša moći će bez vize da rade u Njemačkoj. Evo Kako!

Od 1. Januara 2022. Građani sa prostora Balkana bez EU pasoša moći će bez vize da rade u Njemačkoj. Evo Kako!

Loading...

Prma pisanju portala posedak.com zbog promjene zakona o zapošljavanju u Njemačkoj do daljnjeg je obustavljeno zapošljavanje građana s teritorije bivše EX – YU.

U ovom momentu građani bez pasoša EU neće moći da se zaposle,ovo važi za građane sa srpskim, bosanskim i makedonskim pasošima bez obzira za koji posao žele aplicirati.

Ovo se odnosi na sve poslove bez obzira da li želite aplicirati kao medicinar,građevinac,spremačica ili nešto drugo.

Od 1.1.2022. startuje novi zakon o zapošljavanju po kom će svi građani bivše Jugoslavije čije države nisu u EU moći da se zaposle pod istim uslovima kao i građani EU.

Loading...

Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će da se zaposle kao i EU građani odlazak u ambasadu više neće biti neophodan uslov za dobivanje radne vize.

A pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada. Trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU pasošima.

Ovu informaciju podupire činjenica da Njemačkoj osim što manjka 100.000 radnika u medicinskoj branši. U ostalim branšama fali i do pola miliona radnika te im ekonomija trpi..

 26,269 total views,  176 views today

Loading...

O urednik

Također pogledajte

Najskuplje režije na svijetu su u Njemačkoj, a evo koji je prosjek u Bosni,Hrvatskoj, Srbiji i ostalim zemljama

Loading... Numbeo je svjetska organizacija za statističke podatke te su objavili izvještaj za troškove zivota …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *