Evo ko će u Njemačkoj dobiti korona bonus do 1.500 eura i kada? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Evo ko će u Njemačkoj dobiti korona bonus do 1.500 eura i kada?

Evo ko će u Njemačkoj dobiti korona bonus do 1.500 eura i kada?

Do 31. marta 2022. poslodavci svojim zaposlenicima mogu isplatiti neoporezivi Korona bonus do 1.500 eura. To se također odnosi na mini-poslove. Kako bi prirez zaista ostao neoporeziv, vrijede određeni uslovi. Ali ko se može radovati takvoj posebnoj uplati prenosi fenix-magazin?

1. Korona bonus za zaposlenike u javnom sektoru

Zaposlenici u javnom sektoru u saveznim državama (osim Hessena) najkasnije do marta dobit će poreznu i bescarinsku posebnu uplatu od 1.300 eura. Pripravnici, pripravnici i studenti zaposlenici dobivaju Corona bonus od 650 eura. Prema izvješću njemačke tiskovne agencije (dpa), više od milijun zaposlenika je pogođeno, uključujući “u administraciji, sveučilišnim klinikama, školama, dječjim vrtićima, policiji i vatrogasnoj brigadi, održavanju cesta, šumarstvu i tvrtkama za gospodarenje otpadom .”

Nakon odvojenih pregovora između sindikata i poslodavaca, Hessen svojim državnim zaposlenicima isplaćuje korona bonus od 1.000 eura, javlja portal oeffentlicher-dienst-news.de.

2. Državni službenici u Bavarskoj dobit će korona bonus 2022. godine

Ne samo zaposlenici u državnim službama saveznih država, već i bavarski državni službenici dobivaju posebnu korona isplatu od 1.300 eura. Bavarska želi prenijeti rezultat kolektivnog ugovora 1:1 na državne službenike u Bavarskoj, objavio je 29. studenog bavarski ministar financija Albert Füracker (CSU), prenosi dpa.

3. Planovi semaforske koalicije: i medicinske sestre trebaju dobiti bonus

Planirana semaforska koalicija izjasnila se za obnovu bonusa za svo medicinsko osoblje, kako u bolnicama tako i u staračkim domovima, zbog posebnih opterećenja u krizi Corona. Za to želi staviti milijardu eura na raspolaganje, prenosi dpa.

4. Korona bonus u tvrtkama: Siemens, Adidas i Deutsche Post u raspravi

Prema informacijama BR.de, sljedeće tvrtke također bi trebale isplatiti ili planirati posebno plaćanje korona bonusa:

Deutsche Post: Iznos od oko 200 milijuna eura za ukupno 550.000 zaposlenih

Siemens: do 1.000 eura

Adidas: do 1.000 eura u cijelom svijetu za Božić 2020., ovisno o kupovnoj moći u određenoj zemlji.

Prema informacijama dpa, oko 120.000 zaposlenika u Volkswagenu (VW) i ukupno oko 55.000 zaposlenika u energetskim tvrtkama Eon i RWE nedavno je dobilo korona bonus u rasponu od tri do četiri znamenke.

Zaposlenicima u maloprodaji, koji su bili posebno pod stresom tijekom pandemije, već su isplaćeni bonusi. Navodi se da je  grupa, kojoj pripadaju Lidl i Kaufland, već isplatila nekoliko bonusa u 2020. i 2021., prema izvješću dpa. Rečeno je da je diskont Aldi Süd tri puta isplatio corona bonuse u obliku posebnih plaćanja i bonova za robu, a najveću korist imali su zaposlenici u prodaji i logistici. Sestrinska tvrtka Aldi Nord donirala je 2020. bon za robu u vrijednosti od 250 eura. U lancu drogerija dm bila su i posebna korona plaćanja. Kako prenosi dpa, 2020. godine to je bilo ukupno po 400 eura u obliku robnog bona i posebne uplate.

Izvor: Fenix-magazin/IK

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *