Odlične vijesti: Njemačka u martu ukida većinu mjera, evo i koje: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Odlične vijesti: Njemačka u martu ukida većinu mjera, evo i koje:

Odlične vijesti: Njemačka u martu ukida većinu mjera, evo i koje:

Njemački kancelar Olaf Scholz i čelnici saveznih država trebali bi se sastati u srijedu kako bi razgovarali o mogućim ublažavanjima covid mjera. Savezne države razmatraju plan popuštanja u tri faze do 20. ožujka.

– Do početka proljeća, 20. ožujka, većina mjera koje sada ograničavaju društveni, kulturni i gospodarski život Nijemaca trebala bi se postupno povući – stoji u nacrtu, prenosi Die Welt.

Među mogućim koracima je ukidanje covid potvrda za ulazak u trgovine, stoji u nacrtu pripremljenom za sastanak u koji je uvid imao Reuters. Nacrt je također uključivao planove za povećanje broja osoba koje su dopuštene na privatnim okupljanjima u zatvorenom prostoru na 20 ako su svi cijepljeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj fazi ublažavanja, noćni klubovi bi se mogli ponovno otvoriti, a necijepljenim Nijemcima će biti dopušten ulazak u restorane od 4. ožujka, stoji u nacrtu. Zahtjev za nošenje maski u zatvorenom prostoru i u javnom prijevozu trebao bi ostati na snazi.

Njemački stručni panel rekao je u nedjelju da vlada treba postaviti planove za ublažavanje ograničenja, s obzirom na to da se očekuje da će se trenutni val zaraza splasnuti u narednim tjednima, ali je upozorio na prerano popuštanje ograničenja.

– Zahvaljujući blažem tijeku bolesti, ulazimo u novu fazu pandemije, koja otvara izglede za postupno otvaranje – rekao je za Welt Hendrik Wuest, premijer najmnogoljudnije njemačke države Sjeverna Rajna-Vestfalija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija Christian Lindner također je pozvao savezne i državne vlade da odluče o sveobuhvatnom popuštanju na svom sastanku u srijedu, dodajući da nakon toga mora postojati ‘primjetna razlika u svakodnevnom životu’, prenosi Index.

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *