ZARADA U NJEMAČKOJ: Koliko mjesečno zarađuju kućanstva sa ili bez djece, koliko samci, ko spada u bogatije, a ko u siromašnije - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / ZARADA U NJEMAČKOJ: Koliko mjesečno zarađuju kućanstva sa ili bez djece, koliko samci, ko spada u bogatije, a ko u siromašnije

ZARADA U NJEMAČKOJ: Koliko mjesečno zarađuju kućanstva sa ili bez djece, koliko samci, ko spada u bogatije, a ko u siromašnije

Preuzeto sa: Fenix-magazin/MD

Institut njemačkog gospodarstva (IW) objavio je zanimljive informacije o financijskim primanjima samaca i čitavih obitelji u Njemačkoj te donio usporedbu o zaradi opće populacije.

Koliko zarađujem u usporedbi s općom populacijom? Kakav je moj prihod u usporedbi s prihodima drugih u istoj obiteljskoj situaciji? S kojom plaćom spadam u prvih deset posto onih koji najviše zarađuju u Njemačkoj?, pitanja su koja se mogu izračunati pomoću kalkulatora dohotka Instituta njemačkog gospodarstva.

IW je objavio kalkulator putem kojeg možete izračunati svoja primanja i vidjeti spadate li među bogatije ili siromašnije stanovnike Njemačke, a kalkulator se može pronaći na linku OVDJE

Sve što trebate učiniti je unijeti svoju neto plaću i broj osoba koje žive u vašem kućanstvu. Kalkulator vam zatim pokazuje gdje se u prosjeku nalazite u usporedbi s drugim njemačkim primanjima – tj. koliko je ljudi u Njemačkoj bogatije ili siromašnije od vas.

Ako želite biti još precizniji, možete unijeti kalkulator s više detalja: Iznajmljujete li ili posjedujete kuću, kako se grijete, koliko imate godina, živite li u zapadnoj ili istočnoj Njemačkoj?

Prosječan primjer gdje biste završili točno u sredini kalkulatora bogatstva bilo bi dvočlano kućanstvo s neto prihodom od 3.163 eura. Raščlanjeno, prema kalkulatoru, svaki član kućanstva ostvaruje životni standard samca s mjesečnim neto prihodom od 2.109 eura – mjereno prema ukupnom stanovništvu, uz plin kao izvor grijanja.

Primjer izračuna:

Ako unesete vrijednost “3.000 eura” za svoj mjesečni neto prihod kućanstva te vrijednost “2 odrasle osobe” i “2 djece” – i unesete to zajedno s usporednom grupom “Parovi s djecom” u drugom dijelu alata za usporedbu, doći ćete do sljedećih vrijednosti: Bogatijih je 82 posto, a siromašnijih 18 posto.

Međutim, izračun izgleda sasvim drugačije ako, na primjer, usporedite neto prihod svog kućanstva od “3.000 eura” s ukupnim stanovništvom: Zatim je samo 78 posto bogatijih, a 22 posto siromašnijih.

Procjene Instituta njemačkog gospodarstva pokazuju:

U 2019. samac s mjesečnim neto prihodom kućanstva od oko 3.850 eura bio je jedan od deset posto stanovništva s najvećim prihodom.

Za obiteljsko kućanstvo bez djece, odgovarajuća granica bila je neto prihod zajedničkog kućanstva od oko 5.780 eura mjesečno.

Isto tako, bračno kućanstvo s djetetom mlađim od 14 godina s neto prihodom kućanstva od 6.930 eura mjesečno bilo je među deset posto s najvišim primanjima u ukupnom stanovništvu u Njemačkoj.

Limit za bračno kućanstvo s dvoje djece mlađe od 14 godina s neto prihodom zajedničkog kućanstva u 2019. bio je 8.090 eura mjesečno kako bi bili među deset posto s najvećim prihodom.

Limit za bračno kućanstvo s dvoje djece mlađe od 14 godina s neto prihodom zajedničkog kućanstva u 2019. bio je 8.090 eura mjesečno kako bi bili među deset posto s najvećim prihodom.

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *