Veliki interes za posao u Njemačkoj: Krajem februara razgovori za neto plaću od 2.600 eura. Na oglas se možete prijaviti OVDJE: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ELEKTROTEHNIKA / Veliki interes za posao u Njemačkoj: Krajem februara razgovori za neto plaću od 2.600 eura. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Veliki interes za posao u Njemačkoj: Krajem februara razgovori za neto plaću od 2.600 eura. Na oglas se možete prijaviti OVDJE:

Vjerovatno niti jedan oglas za posao nije privukao takvu pažnju javnosti kao nedavno objavljeni konkurs za montere solarnih panela u Njemačkoj.

Pored činjenice da se radi o mogućem zaposlenju u jednoj od zemalja najpoželjnijih za život, mnogima je bilo interesantna mogućnost prijave za osobe raznih struka, kao i da poznavanje njemačkog jezika nije obavezno. Međutim, najveći interes privukao je vrlo atraktivan iznos očekivane plaće od 2.400 do 2.800 eura.

Zaposlite se u Njemačkoj sa elektrotehničkom strukom: Plaće do 2.600 eura + bonusi

I ako ste pomislili da je ovo predobro da bi bilo istinito, budite sigurni da niste jedini. Velika obećanja osobama koje odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim uslovima rada, koja se brzo pokažu praznim nisu rijetkost, te je potpuno razumljiva eventualna sumnjičavost.

Agencija Jobstep također se odlučila uvjeriti u istinitost navoda u oglasu i posjetiti Tuzlu gdje je bilo organizovano obavljanje intervjua koji je obuhvatio razgovor sa predstavnikom poslodavca, ali i praktični dio. Tamo su zatekli veliki broj kandidata, od kojih je većina izjavila da po prvi put traže posao u Njemačkoj i da ih je pored plaće privukla mogućnost obavljanja razgovora u našoj zemlji.

“Na preporuku prijatelja koji već živi i radi u Njemačkoj, prijavio sam se na oglas za montera solarnih panela. Ovaj posao mi se čini kao prilika za bolju zaradu koja bi mi pomogla da riješim važna životna pitanja za moju porodicu”, izjavio je Armin.

Pored razgovora za poslodavcem, organizovan je i praktični dio intervjua koji je obuhvatio penjanje na krov kuće, upoznavanje sa zaštitnom opremom, kao i korištenje alata. Obzirom na to da posao montera solarnih panela podrazumijeva rad na visini, odnosno montažu, ugradnju i učvršćivanje solarnih panela na krovovima, razumljivo je da osobe koje obavljaju ovu vrstu posla ne bi trebale imati strah od visine. Iz tog razloga, dio praktičnog intervjua koji se odnosi na rad na visini za kandidate je bio i eliminatoran.

“Smatram da je praktično testiranje bilo vrlo interesantno, jer smo imali priliku saznati šta se očekuje od nas. Ovo je bila prilika da pokažemo sebe u najboljem svjetlu. Posebno mislim da je penjanje na visinu bilo potrebno, jer bolje je da odmah znamo da li je ovaj posao za nas”, pojasnio je Miloje.

Agencija koja je objavila oglas i koja pruža administrativnu podršku svima koji žele pronaći zaposlenje u Njemačkoj po prvi put je organizovala dolazak predstavnika njemačkog poslodavca i time olakšala proces aplikacije i eventualnog zaposlenja svim zainteresovanim.

“Mi u Jobstepu kontinuirano tražimo načine da unaprijedimo naše usluge i olakšamo svima koji su odlučili potražiti posao u Njemačkoj. Ovaj put smo sa poslodavcem dogovorili da se razgovor, ali i praktični dio intervjua, realizuje u Tuzli. Vjerujem da smo ovim pomogli svim zainteresovanim da prije svega shvate da li je ovaj posao za njih”, izjavila je Senada Oruč, predstavnica agencije Jobstep.

Kao potvrdu konstantnog unapređenja svoje usluge, iz ove agencije su naveli da se istovremeno odvija Jobstep akademija, obuka za građevinske tehničare niskogradnje koji su već dobili posao u Njemačkoj. Ranija praksa je bila da se po dobijanju zaposlenja kod njemačkog poslodavca tokom prvog mjeseca provodi obuka zaposlenika, pri čemu poslodavac nije imao obavezu isplate plaće. Organizovanje obuke u BiH čini se kao izuzetna pogodnost za one koji su dobili posao.

Iz Jobstep agencije naglašavaju da njihova podrška, pored posredovanja u traženju poslodavaca obuhvata i pomoć pri nostrifikaciji diplome, administrativnu podršku, ali i organizovanje kursa njemačkog jezika, kako bi po dolasku u Njemačku bili potpuno spremni za život i rad u toj zemlji.

Kandidati za posao montera solarnih panela zbog kojih smo i došli u Tuzlu, rekli su nam da su oni među njima koji su uspješno savladali praktični dio intervjua, odmah obavili i razgovor sa predstavnicima njemačkog poslodavca. Povratne informacije o tome ko je dobio posao očekuju već u predstojećim danima. Poručili su svima koji su propustili ovu priliku za posao montera solarnih panela u Njemačkoj, da već od 28. februara počinje novi krug razgovora, te da se mogu odmah prijaviti.

Oni koji nisu elektrotehničke struke mogu provjeriti i ostale otvorene konkurse za radna mjesta koja traže njemački poslodavci, te da se jave agenciji Jobstep koja će pružiti svu podršku i pomoć da se zaposlite kod pouzdanih i provjerenih poslodavaca.

Stoga, ako se u potrazi za poslom u Njemačkoj, imate odgovarajuće znanje iskoristite priliku prijavite se na oglas klikom na ovaj link

Loading

O urednik

Također pogledajte

U SLUČAJU DA ŠTEDITE NOVAC U NJEMAČKOJ BANCI, ONDA MORATE BITI OPREZNI: Evo zašto ovaj iznos štednje nikako ne smijete preći.

Vrlo malo ljudi zna da previše štedjeti nije dobra stvar. Sljedeći iznos nikada ne smije …