Ovo je najlakši način da se zaposlite u Njemačkoj bez kvalifikacija, sa minimalnim poznavanjem njemačkog jezika, ako nemate stan i ako nemate još radnu vizu. Pogledajte koliku platu možete očekivati i kako se prijaviti za posao - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Ovo je najlakši način da se zaposlite u Njemačkoj bez kvalifikacija, sa minimalnim poznavanjem njemačkog jezika, ako nemate stan i ako nemate još radnu vizu. Pogledajte koliku platu možete očekivati i kako se prijaviti za posao

Ovo je najlakši način da se zaposlite u Njemačkoj bez kvalifikacija, sa minimalnim poznavanjem njemačkog jezika, ako nemate stan i ako nemate još radnu vizu. Pogledajte koliku platu možete očekivati i kako se prijaviti za posao

Ukoliko tražite posao u Njemačkoj, DHL je odlična prilika za početak vaše karijere. Ako imate termin u ambasadi, a treba vam ugovor o radu, DHL je odlična prilika.

Njemačka pošta Deutsche Post DHL Group zapošljava poštare (dostavljače paketa i pisama) na neodređeno puno radno vreme. Oglasi za poštare su aktuelni tokom cijele godine, a važe za osobe sa i bez EU državljanstva. U slučaju da nemate EU pasoš, treba vam termin u Ambasadi Savezne Republike Nemačke, gde vam je sigurno dobijanje radne vize za ovu vrstu posla.

Termin za vizu možete rezervisati OVDJE

DHL također može pomoći prilikom pronalaska smještaja u mjestu u kojem želite raditi.

DHL se sastoji od međunarodnog tima sa preko 320.000 zaposlenih, a osnovna djelatnost je pružanje usluga slanja paketa za Evropu i logističkih usluga za online trgovinu.

Uslovi za zapošljavanje u DHL-u su:

– da imate minimalno 18 godina
– da posjedujete vozačku dozvola B kategorije
– da poznajete njemački jezik na nivou osnovne komunikacije (A2 nivo)
– da ste fizički sposobni za ovu vrstu posla
– da ste prijatni i komunikativni sa kupcima

DHL vam nudi:

– puno radno vreme (38,5 sati nedeljno)
– 13 mjesečnih plata
– 26 dana godišnjeg odmora
– radno vrijeme od ponedeljka do subote

KOLIKU ZARADU MOŽETE DA OČEKUJETE

Satnica u DHL-u od 1.4.2023 je oko 16€ to je oko 2500€ brutto, plus dodatci za prekovremeni rad, na tu sumu se dodaje „Spesen Geld“ – topli obrok. Po radnom danu to iznosi 12€. Da biste dobili taj novac treba da od trenutka polaska na posao do trenutka vraćanja sa posla odradite 8 sati. Npr. s poslom počinjete u 8:45h, do 9:30h ste napunili kombi i prijavili ste da idete, vraćate se i prijavljujete u 17:30h i time ste osigurali dodatnih 12 eura. S obzirom na to da se u proseku svaki mjesec radi 20 dana, vrlo lako ćete deset puta zaraditi taj novac, odnosno, dodatnih 120 evra.

Dakle, osnovna zarada je oko 1800 evra, a treba dodati još i topli obrok od 120 evra i sigurno još 100 evra za prekovremene sate, tako da na mjesečnom nivou možete da računate na oko 2000 eura minimalno.

ZA POSAO U DEUTSCHE POST DHL SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radnika iz Bosne uhavtio ZOLL, radio na crno u Njemačkoj, evo šta se desilo:

Pripadnici njemačke carine iz Odjeljenja za kontrolu rada na crno protekle sedmice su izvršili nekoliko …