U Minhenu nije potrebno polaganje za taksi vozača, za 50 Eura dobijete dozvolu i žuti Mercedes, a zarada je pola – pola! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / U Minhenu nije potrebno polaganje za taksi vozača, za 50 Eura dobijete dozvolu i žuti Mercedes, a zarada je pola – pola!

U Minhenu nije potrebno polaganje za taksi vozača, za 50 Eura dobijete dozvolu i žuti Mercedes, a zarada je pola – pola!

Nakon mukotrpnih višemjesečnih predavanja i polaganja u Minhenu je ukinuto obavezno školovanje i polaganje za takstiste.

Dakle svako ko želi biti taksi vozač, ode u Zulassungstelle u Westendstrasse ili u Garmischerstrasse i tamo se za 43.90  Eura dobije Taxischein ukoliko imate više od 21 godinu a vozačka vam je starija od dvije godine.

Minhenu u nazad par godina treba sve više taksista, a višemjesečno školovanje i polaganje su bili izrazito teški i komplikovani. Zato je to ukinuto i svako ko ima više od 21 godinu, EU vozačku i potvrdu o liječnikom pregledu, može jednostavno kupiti dozvolu za taksiranje za nešto manje od 50 Eura.

Taksi vozač dobije na korištenje poznati žuti Mercedes a zarada je od 48 -50 % od ukupnog dnevnog prometa.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …