KATASTROFA POČINJE VEĆ OVE SEDMICE: Svi koji ovog ljeta planiraju putovati iz Njemačke ovdje mogu očekivati najveće gužve, zastoje i radove na autocestama. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / KATASTROFA POČINJE VEĆ OVE SEDMICE: Svi koji ovog ljeta planiraju putovati iz Njemačke ovdje mogu očekivati najveće gužve, zastoje i radove na autocestama.

KATASTROFA POČINJE VEĆ OVE SEDMICE: Svi koji ovog ljeta planiraju putovati iz Njemačke ovdje mogu očekivati najveće gužve, zastoje i radove na autocestama.

Ove sedmice počinju ljetni praznici u još pet njemačkih saveznih zemlja. Putnici se moraju pripremiti na duže gužve diljem zemlje prenosi fenix-magazin.

Od ove sedmice škole će biti zatvorene u jedanaest saveznih zemalja u Njemačkoj. Počinju praznici i u Berlinu, Brandenburgu, Hamburgu, Mecklenburg-Zapadnom Pomeraniju i Schleswig-Holsteinu.

Kako javlja Njemački autoklub – ADAC, novoj prometnoj gužvi dodaje se drugi val putovanja iz Bremena, Donje Saske, Saske, Saske-Anhalt i Tiringije. To utiče na putovanja u svim smjerovima, od obale do ruba Alpa.

Prema informacijama ADAC-u, na njemačkim autocestama će biti dosta putnika iz susjednih zemalja, jer su počeli praznici i u dijelovima Nizozemske, ali i iz skandinavskih zemalja poput Danske i Švedske, navode njemački mediji.

U ADAC-u očekuju ukidanje zabrane vožnje kamiona tokom praznika koja je na snazi ​​od 1. jula do početka augusta.

Tada se autoceste mogu barem donekle rasteretiti između 7 i 20 sati.

Procitajte još:

Provjerite nova pravila koja su stupila na snagu. Kazne mogu iznositi i preko 13.000 eura. Ovo je popis stvari koje ne smijete nositi preko granice:

ADAC iznio prognozu za ljeto

ADAC ove godine očekuje posebno gust promet u ljetnim mjesecima. Želja za putovanjima je već za Uskrs i Duhove bila puno veća nego prošle 2022. godine. To se odnosi i na ljeto. Također, odmor kod kuće i kampiranje u Njemačkoj su popularniji nego ikada prije.

ADAC savjetuje vozačima da se naoružaju s puno strpljenja, posebice na prometnicama u blizinama planina, obale i mora.

Na pojedinim graničnim prijelazima moguća su i duža zadržavanja.

Na ovim dionicima postoji šansa za najveće prometne gužve:

Autoceste prema Sjevernom i Baltičkom moru
Područje oko Hamburga i Berlina
A 1 Bremen – Hamburg – Lübeck
A 3 Frankfurt c– Nürnberg – Passau
A 4 Kirchheimer Dreieck – Bad Hersfeld – Erfurt – Dresden
A 5 Hattenbacher Dreieck – Karlsruhe – Basel
A 7 Hamburg – Flensburg
A 7 Hamburg – Hannover und Würzburg – Ulm – Füssen/Reutte
A 8 Karlsruhe – Stuttgart – München – Salzburg
A 9 Halle/Leipzig – Nürnberg – München
A 10 Berliner Ring
A 11 Berlin – Dreieck Uckermark
A 19 Dreieck Wittstock – Rostock
A 24 Berlin – Hamburg
A 61 Mönchengladbach – Koblenz – Ludwigshafen
A 72 Leipzig – Chemnitz – Hof
A 93 Inntaldreieck – Kufstein
A 95/B 2 München – Garmisch-Partenkirchen
A 99 Obilaznica oko Münchena

Opasnost od gužvi na jugu zemlje

Promet je slabiji na jugu zemlje. Na rubu Alpa u smjeru Italije idućeg vikenda također će biti gužvi, predviđa ADAC.

Jednako su pogođene magistralne ceste prema talijanskom, francuskom i hrvatskom obalnom području.

Posebno će biti gužve na prometnicama Tauern, Fernpass, Inntal, Brenner i Gotthard. Usporen promet bi mogao biti i na autocestama prema Skandinaviji.

Osobito bi promet mogao biti pojačan u području Tirola, budući da su alternativni pravci duž autoceste A12 Inntal u područjima oko Kufsteina i Innsbrucka zatvoreni do sredine septembra.

Procitajte još:

Nova pravila: Šta iz BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije možemo unijeti preko hrvatske granice u EU? Iznenditi će se šta je sve dozvoljeno a šta zabranjeno:

Gužve u Sloveniji

Moguća su kašnjenja između Haaga i Antwerpena u Nizozemskoj tijekom cijele ljetne sezone. Dulje vrijem putovanja moguće je na pravcima A16 i A17. Južno od Rotterdama također je u tijeku izgradnja A29 kod tunela Heinenoord.

Vozite li se prema Sloveniji, morate biti spremni na duže gužve na A1 kod Maribora. Tu je trenutno veliko gradilište, javljaju njemački mediji.

Moguća čekanja na granicama

ADAC prognozira duža čekanja na južnim granicama, gdje možete čekati najmanje 60 minuta. Međutim, ako putujete u Sloveniju, Hrvatsku ili Grčku, vrijeme čekanja na granicama moglo bi biti znatno duže.

I na graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru Srbije, te na prijelazu Karasovići u smjeru Crne Gore izletnici bi također morali biti spremni na duga čekanja.

Do većih gužvi povremeno može doći i na njemačko-austrijskoj granici. Posebno su ugroženi granični prijelazi na autocestama Suben (A3 Linz – Passau), Walserberg (A8 Salzburg – München) i Kiefersfelden (A93 Kufstein – Rosenheim).

S druge strane, na sjeveru zemlje je situacija drugačija.

Iz ADAC-a kažu kako su postojeće granične kontrole između Danske i Njemačke značajno ublažene u maju.

Kontrola za putnike iz Njemačke provodi se samo u iznimnim slučajevima. To se odnosi na granične prijelaze Ellund (A7 zapadno od Flensburga) i Krusau (B200 sjeverno od Flensburga), pišu njemački mediji.

Izvor: Fenix-magazin/SČ

Loading

O urednik

Također pogledajte

frankfurt

Doviđenja Njemačka: Popis velikih i poznatih kompanija koje napuštaju Njemačku

Prema pisanju časopisa “Markt und Mittelstand”, dobrih 9.500 firmi s barem jednim njemačkim vlasnikom već …