Ni Zara, ni H&M, ni Zalando! Ovo je najpopularniji modni lanac u Njemačkoj u 2023. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ni Zara, ni H&M, ni Zalando! Ovo je najpopularniji modni lanac u Njemačkoj u 2023.

Ni Zara, ni H&M, ni Zalando! Ovo je najpopularniji modni lanac u Njemačkoj u 2023.

U 2023. godini institut za istraživanje tržišta YouGov ponovno je identificirao najpopularnije robne marke među Nijemcima. Ocjena se, između ostalog, temelji na zadovoljstvu kupaca, kvaliteti i omjeru cijene i učinka. Prvih pet na modnoj ljestvici izazivaju iznenađenja.

U kategoriji “Modni trgovac” njemački gigant obuće Deichmann nadmašuje međunarodne modne lance i zauzima prvo mjesto na ljestvici s 33,8 bodova. Slijedi trgovina odjećom C&A na drugom mjestu s 28,0 bodova. Modna firma Peek & Cloppenburg iz Düsseldorfa, koja je 2022. bila druga, ove je godine osigurala treće mjesto na pobjedničkom postolju s 23,1 bodom, prenosi Fenix magazin.

Ulazak na ljestvicu Engelberta Straussa je iznenađenje. S 21,4 boda stručnjak za radnu odjeću zauzima četvrto mjesto. Prošle godine firma je bila pobjednik ove godine ukinute kategorije “Modni specijalizirani trgovac” i plasirala se ispred ovogodišnjeg pobjednika Deichmanna. Među prvih pet, kao i prošle godine, ušao je njemački proizvođač odjeće s.Oliver (19,5 bodova). Ono što iznenađuje je da među prvih pet nema velikih firmi za online naručivanje kao što su Zalando i ABOUT YOU te modnih lanaca kao što su H&M, Primark, Zara i TK Maxx.

MODNI BRENDOVI 2023. GODINE

Za rangiranje “Marken des Jahres 2023” YouGov je koristio vlastiti BrandIndex i rezultat indeksa izmjeren u njemu. U kategoriji “Modni trgovac”, 65 firmi koje su dobile najviše ocjene među potrošačima mjereno je svakodnevno i metodično na različitim metrikama.

Za ocjenu indeksa odlučujuće su prosječne izmjerene vrijednosti metrike kvalitete, omjera cijene i učinka, općeg dojma, spremnosti na preporuku, imidža poslodavca i zadovoljstva kupaca. Postignuti bodovi temelje se na anketama stručnjaka za brendove, ocjenjivača brendova i ljudi koji nisu upoznati s brendom. Spektar se kreće od -100 bodova za negativnu percepciju marke do +100 bodova za potpuno pozitivan imidž marke.

Za rangiranje 2023. provedeni su online intervjui za njemačku populaciju od 18 i više godina u razdoblju od jedne godine do kraja avgusta 2023 prenosi N1BiH.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radujete li se “Urlaubsgeld-u”? Novac stiže s platom u junu ili julu, pojedinci će dobiti do 2.686 eura, no, da li svi stanovnici Njemačke moraju dobiti regres?

U privatnom sektoru u Njemačkoj i ovog će ljeta, kao i prošle godine, regres – …