Ni Zara, ni H&M, ni Zalando! Ovo je najpopularniji modni lanac u Njemačkoj u 2023. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ni Zara, ni H&M, ni Zalando! Ovo je najpopularniji modni lanac u Njemačkoj u 2023.

Ni Zara, ni H&M, ni Zalando! Ovo je najpopularniji modni lanac u Njemačkoj u 2023.

U 2023. godini institut za istraživanje tržišta YouGov ponovno je identificirao najpopularnije robne marke među Nijemcima. Ocjena se, između ostalog, temelji na zadovoljstvu kupaca, kvaliteti i omjeru cijene i učinka. Prvih pet na modnoj ljestvici izazivaju iznenađenja.

U kategoriji “Modni trgovac” njemački gigant obuće Deichmann nadmašuje međunarodne modne lance i zauzima prvo mjesto na ljestvici s 33,8 bodova. Slijedi trgovina odjećom C&A na drugom mjestu s 28,0 bodova. Modna firma Peek & Cloppenburg iz Düsseldorfa, koja je 2022. bila druga, ove je godine osigurala treće mjesto na pobjedničkom postolju s 23,1 bodom, prenosi Fenix magazin.

Ulazak na ljestvicu Engelberta Straussa je iznenađenje. S 21,4 boda stručnjak za radnu odjeću zauzima četvrto mjesto. Prošle godine firma je bila pobjednik ove godine ukinute kategorije “Modni specijalizirani trgovac” i plasirala se ispred ovogodišnjeg pobjednika Deichmanna. Među prvih pet, kao i prošle godine, ušao je njemački proizvođač odjeće s.Oliver (19,5 bodova). Ono što iznenađuje je da među prvih pet nema velikih firmi za online naručivanje kao što su Zalando i ABOUT YOU te modnih lanaca kao što su H&M, Primark, Zara i TK Maxx.

MODNI BRENDOVI 2023. GODINE

Za rangiranje “Marken des Jahres 2023” YouGov je koristio vlastiti BrandIndex i rezultat indeksa izmjeren u njemu. U kategoriji “Modni trgovac”, 65 firmi koje su dobile najviše ocjene među potrošačima mjereno je svakodnevno i metodično na različitim metrikama.

Za ocjenu indeksa odlučujuće su prosječne izmjerene vrijednosti metrike kvalitete, omjera cijene i učinka, općeg dojma, spremnosti na preporuku, imidža poslodavca i zadovoljstva kupaca. Postignuti bodovi temelje se na anketama stručnjaka za brendove, ocjenjivača brendova i ljudi koji nisu upoznati s brendom. Spektar se kreće od -100 bodova za negativnu percepciju marke do +100 bodova za potpuno pozitivan imidž marke.

Za rangiranje 2023. provedeni su online intervjui za njemačku populaciju od 18 i više godina u razdoblju od jedne godine do kraja avgusta 2023 prenosi N1BiH.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …