(VIDEO) Poslodavac u Njemačkoj nije platio radnika iz BiH, ovaj mu polupao stakla na portalima - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / (VIDEO) Poslodavac u Njemačkoj nije platio radnika iz BiH, ovaj mu polupao stakla na portalima

(VIDEO) Poslodavac u Njemačkoj nije platio radnika iz BiH, ovaj mu polupao stakla na portalima

Oliverov nalogodavac bio je isto Zeničanin koji je dugo godina već u Njemačkoj. Kako je došlo do nesporazuma ni sami ne znaju

Radnici iz Zenice su u njemačkom gradu Essenu izvodili građevinske radove na poslovnom prostoru.

Često, kada radnici nisu plaćeni za svoj rad, dolazi do izražavanja nezadovoljstva i različitih oblika protesta. U nekim situacijama, radnici mogu poduzeti ekstremne korake poput rušenja zida ili drugih sličnih činova kako bi privukli pažnju javnosti ili poslodavca na njihovo neispunjeno pravo na plaću prenosi oslobodjenje.

Kako tvrdi Oliver Akrapović iz Zenice, njemu i njegovoj ekipi nisu htjeli platiti 3.200 eura za urađen posao. Nakon te informacije Akrapović je uzeo čekić i polupao staklene portale na objektu u kojem su sve građevinske radove obavili onako kako su se dogovorili.

Njegov nalogodavac bio je isto Zeničanin koji je dugo godina već u Njemačkoj. Kako je došlo do nesporazuma ni sami ne znaju.

– Radili smo strop, zidove, šajbe u zidove zgradili, postavili staklene portale. Trebali su nam platiti 3.200 eura a sad me tuže kao za štetu od 4.500 eura. Smiješno. Želim da ovim putem skrenem svim ljudima da se pripaze na ovakve poslodavce i gazde, kazao je Akrapović za portal Crna Hronika, te dodao:

– Smiješno je šta nam rade u Njemačkoj. Došli smo da odradimo posao, i radimo ga časno i pošteno. Nismo došli da se slikamo turistički, nego da radimo. Žalosno je što nas ne poštuju, najviše naši ljudi gore, pa onda tek Nijemci. Tuga, šta da ti kažem prenosi oslobodjenje.

Loading

O urednik

Također pogledajte

SUPER VIJEST ZA DOSTA STANOVNIKA U NJEMAČKOJ: u planu je jednokratna financijska pomoć od 1.000 eura

Za primatelje Bafög naknada u Njemačkoj u budućnosti će biti dostupno više novca. Dobra je …