Austrijska policija saopćila: Dvije Rumunke nisu otele Danku Ilić, na snimku je druga djevojčica - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Austrijska policija saopćila: Dvije Rumunke nisu otele Danku Ilić, na snimku je druga djevojčica

Austrijska policija saopćila: Dvije Rumunke nisu otele Danku Ilić, na snimku je druga djevojčica

Austrijska policija oglasila se jutros saopćenjem o Danki Ilić (2) nakon što je objavljen snimak na kojem se vide dvije Rumunke sa djevojčicom koja podsjeća na nju.

Nakon istrage, policija je isključila bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

“Srbijanski državljanin koji živi u Beču prijavio je srbijanskim vlastima da je na tramvajskoj stanici primijetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene. Кonstatujući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, on je napravio videosnimak troje ljudi i podijelio ga sa srbijanskim vlastima”, podsjećaju iz policije.

Nakon što su rođaci nakon pregleda fotografija izjavili da se najvjerovatnije radi o nestaloj devojčici Danki, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva.

“Utvrđen je identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti. Кancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece”, zaključuju u saopćenju.

Djevojčica Danka Ilić je nestala u utorak, 26. marta u Banjskom polju kod Bora oko 13:45 sati. Od tada traje intenzivna potraga za njom, a u istragu se uključio i Interpol.

Loading

O urednik

Također pogledajte

(VIDEO) Evo šta se desi ako bosancu ne platite za njegov rad. Majstor Muhamed nije dobio novac, pa je krenulo razbijanje!

Tokom jučerašnjeg dana dogodio se nemili događaj u Pećigradu kod Velike Kladuše u kojoj vlasnici …