Sada i službeno! U Bavarskoj korona mjere ostaju produžene. Evo o čemu se radi - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Sada i službeno! U Bavarskoj korona mjere ostaju produžene. Evo o čemu se radi

Sada i službeno! U Bavarskoj korona mjere ostaju produžene. Evo o čemu se radi

Trenutne mjere za suzbijanje koronavirusa u Bavarskoj produžit će se do 18. septembra. Istodobno je bavarski kabinet odlučio je da je maska obavezna za učenike od petog razreda nadalje.

U sadašnje mjere Corona (kontakt ograničenja i zahtjeve za ulazak) da sadrže infekcija će se produžiti do 18. septembra. Državni kancelar Herrmann (CSU) najavio je to na konferenciji za novinare.

Međutim, došlo je do određenih popuštanja pa tako od danas će sajamski događaji u Bavarskoj ponovno biti dopušteni , prema Herrmannu.

Privremeni zahtjev za maskom u srednjim školama

Ovaj se zahtjev za maskom odnosi na učenike od petog razreda dvije sedmice na početku nove školske godine. Nakon ove dvije sedmice, zahtjev za maskom smije se koristiti u nastavi samo ako postoji povećana učestalost infekcija.

Razvoj zaraze koronavirusom pomno se prati u svakom okrugu. Do vrijednosti od sedam dana manje od 35 zaraženih na 100 000 stanovnika , trebala bi postojati redovita poduka prema higijenskim propisima. Uz sedmodnevnu incidenciju od 35 do 50 na 100 000 stanovnika, zahtjev za maskom bit će ponovno uveden u učionicu u odgovarajućem okrugu nakon savjetovanja s nadležnim zdravstvenim odjelom.

Od vrijednosti od 50 nadalje, izmjenične nastava ponovno se primjenjuju na pojedine razrede ili cijele škole – tj. Nastava dijelom kod kuće, dijelom u školi.

Bavaria financira školske autobuse

Bavarska također bi trebala promicati siguran put do škola, treba u potpunosti pokriti troškove za sve dodatne autobusne linije potrebnim školama. Općine preuzimaju organizaciju.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radnika iz Bosne uhavtio ZOLL, radio na crno u Njemačkoj, evo šta se desilo:

Pripadnici njemačke carine iz Odjeljenja za kontrolu rada na crno protekle sedmice su izvršili nekoliko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *