ISTINA O ŽIVOTU U NJEMAČKOJ: Damir je stavio na papir sve mjesečne troškove i podvukao crtu, pa vidite da li se isplati pakovati kofere! (VIDEO) - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / ISTINA O ŽIVOTU U NJEMAČKOJ: Damir je stavio na papir sve mjesečne troškove i podvukao crtu, pa vidite da li se isplati pakovati kofere! (VIDEO)
racun

ISTINA O ŽIVOTU U NJEMAČKOJ: Damir je stavio na papir sve mjesečne troškove i podvukao crtu, pa vidite da li se isplati pakovati kofere! (VIDEO)

Nedavno je njemačka vlada saopštila je da će proširiti sistem šestomjesečnih viza omogućujući ljudima izvan Evropske unije da potraže posao u toj zemlji, u trenutku kada njemačke vlasti pokušavaju da se izbore s nedostatkom kvalifikovane radne snage.

Mnogi koji bi da napuste domovinu trbuhom za kruhom, sigurno se pitaju kakav je život u Njemačkoj i koliko to zapravo košta?

U Njemačku su decenijama odlazili gastarbajteri i priče su se mijenjale tokom godina. Oni koji su plate primali u markama kažu da uslovi sada nisu ni blizu kakvi su bili. Priča se da su cijene stanova previsoke, ali i drugih stvari, ali uglavnom se generalizuje. Sve, naravno, zavisi i od mjesta stanovanja.

Damir Lenart najbolje je odgovorio svima koji se pitaju koliki su troškovi prosječne porodice u Njemačkoj. On je taksativno nabrojao šta koliko košta i izračunao mjesečne troškove uz napomenu da se troškovi odnose na Baden-Baden gdje živi.

Loading

O urednik

Također pogledajte

njemacka zastava

Radite prekovremeno u Njemačkoj? Evo koliko možete zaraditi

Mnogi ugovori o radu detaljno određuju postoji li nadoknada za prekovremeni rad i kako vam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *