Lufthansa će postati bogatija za 5500 radnika! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / AERODROM / Lufthansa će postati bogatija za 5500 radnika!
lufthansin avion

Lufthansa će postati bogatija za 5500 radnika!

Zbog brojnih propusta i kašnjenja u protekloj godini, Lufthansa namjerava 2019 godine zaposliti samo 600 radnika na poboljšanju procesa letova, kako bi poboljšali svoje poslovanje.

Novi zaposlenici bi trebali biti garant “nastavka kvalitetnog poslovanja”, saopštilo je preduzeće na Novu godinu u Frankfurtu na Majni. “Da bi se stabiliziralo poslovanje nakon burnog leta, Lufthansa Grupa ulaže oko četvrt milijarde eura.”

Sve u svemu, prema izvorima kompanije u 2019 godini u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Belgiji, će biti zaposleno oko 5500 novih radnika . Među njima je više od 1300 stjuardesa sa glavnim fokusom u Minhenu i sestrinskoj podružnici Swiss u Cirihu.

Krajem septembra 2018. godine, Lufthansa Group je imala oko 135.000 zaposlenih, od kojih je oko 32.000 bilo direktno zaposleno u Lufthansi. Sa skoro 40.000 zaposlenih, Lufthansa Group tvrdi da je najveći poslodavac u Njemačkoj pokrajini Hessenu.

 8,050 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKA SVE BLIŽE NOVOM ZAKONU: Strani radnici lakše do posla, uvodi se ‘karta prilike’ i bodovni sistem, evo šta to znači i kako do posla u Njemačkoj:

Stranke koalicije kancelara Olafa Scholza sukobljavaju se oko mnogo toga, ali sve tri načelno podupiru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *