Englezi masovno traže njemačke pasoše uoči Brexita! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Englezi masovno traže njemačke pasoše uoči Brexita!
brexit

Englezi masovno traže njemačke pasoše uoči Brexita!

Izvor: Index.hr
U RAZDOBLJU nakon referenduma o Brexitu, održanog u junu 2016., broj britanskih državljana koji su zatražili njemački pasoč naglo se povećao, objavio je danas Savezni ured za statistiku u Wiesbadenu.

“2017. 7500 britanskih državljana upisano je u njemačku knjigu državljanstva, što je porast za 162 posto u usporedbi s 2016. kada smo također zabilježili porast posebice nakon lipnja“, stoji u priopćenju Saveznog ureda za statistiku.
Dio tražitelja Britanci židovsko-njemačkog porijekla

Najveći dio ovih zahtjeva otpada na državljane Velike Britanije koji već godinama žive u Njemačkoj.

Jedan dio međutim otpada i na britanske državljana židovskog porijekla čiji preci su nekada bili njemački državljani, koji su u jeku nacionalsocijalističkog režima bili prisiljeni napustiti Njemačku. Ovim građanima automatski pripada pravo na njemačko državljanstvo.

Ostali britanski državljani moraju ispuniti neke uvjete poput osmogodišnjeg boravka u Njemačkoj, poznavanja njemačkog jezika i dokaza da su se u stanju sami uzdržavati. Toliko dugo dok je Velika Britanija u Europskoj uniji Britanci se pri zahtjevu za njemačko državljanstvo ne moraju odreći svog britanskog državljanstva, što vrijedi za građane svih zemalja Europske unije.

Istodobno je i porastao broj njemačkih državljana s boravkom u Velikoj Britaniji koji su nakon referenduma o Brexitu preuzeli i državljanstvo Velike Britanije.

Godine 2017. je 2636 njemačkih državljana dobilo britansku putovnicu, što je 165 posto više nego godinu dana prije.

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *