Nakon tri godine iskustva u Njemačkoj Marijo je ispričao koje poslove je najlakše pronaći, koliki su troškovi itd. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Nakon tri godine iskustva u Njemačkoj Marijo je ispričao koje poslove je najlakše pronaći, koliki su troškovi itd.

Nakon tri godine iskustva u Njemačkoj Marijo je ispričao koje poslove je najlakše pronaći, koliki su troškovi itd.

Izvor: Feniks-magazin.de

Odlazak Hrvata u Njemačku već je godinama tema o kojoj se najviše govori, piše, čita. Baš svaku priču hrvatskog iseljenika, odnosno doseljenika u Njemačku koju je Fenix-magazin objavio na svom portalu, prenijeli su svi vodeći mediji u domovini.

Ni s društvenim mrežama nije drugačije, pa su “izniknule” brojne grupe za Hrvate koji su otišli ili žele otići iz Hrvatske, a i brojni YouTuberi iz Hrvatske se često bave temom iseljavanja.

Jedan od njih je i Branimir Kamber čiji je prijatelj Marijo K. prije tri godine iz Hrvatske odselio u Hamburg. Susreli su se u Zagrebu. Marijo je došao posjetiti obitelj i prijatelje, a usput su napravili video intervju u kojem Marijo otkriva kako mu je u Njemačkoj.

Marijo kaže kako se jako trudio ostati u Hrvatskoj, ali nije više imao izbora pa se spakirao i otišao u Njemačku. U Hamburgu mu se sviđa sve osim vremena. “Uvijek kiša i snijeg, uvijek oblačno, sunca nema”, kaže.

O poslu, Marijo govori: “Ako ćeš lijep posao, dobro ćeš se oznojiti, ako ćeš bauštelu i posao u skladištu u Lidlu, možeš dobiti za pet minuta”

Govorio je i o troškovima u Njemačkoj, od hrane do stanarine, kakvi su Nijemci prema Hrvatima, koja nacija najviše doseljava u Njemačku. Otkrio je i kako on vidi Njemice.

” Ne mogu se mjeriti s Hrvaticama”, uvjeren je Marijo.

Što je još rekao, poslušajte u video snimci.

Fenix-magazin/MD

Loading

O urednik

Također pogledajte

Ako želite pokrenuti ili preuzeti firmu u Njemačkoj, ovo bi vas moglo zanimati

Interes njemačkih privrednika za preuzimanje firmi drastično je opao, objavila je u srijedu Privredna komora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *