Hoće li euro Hrvatskoj donijeti niz pogodnosti? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Hoće li euro Hrvatskoj donijeti niz pogodnosti?
eurići

Hoće li euro Hrvatskoj donijeti niz pogodnosti?

U nedavnoj izjavi za HTV, viceguverner HNB-a navodi da će nam uvođenje eura donijeti niz pogodnosti, no da je proces uvođenja dugotrajan.

U nedavnoj izjavi za HTV, viceguverner HNB-a smatra da će nam uvođenje eura donijeti niz pogodnosti, no da je proces uvođenja dugotrajan.

“Prije svega treba reći da euro hrvatskom gospodarstvu nosi niz pogodnosti – od ukidanja valutnog rizika, smanjenja kamatnih stopa do smanjenja transakcijskih troškova koji će pogodovati i izvoznicima. Postoji i niz drugih pogodnosti koje će pozitivno djelovati i na građane i na poduzeća i na samu državu…”, smatra viceguverner.

Sam proces uvođenje je dugotrajan i kompleksan pa Michael Faulend ističe: “To nije nešto što traje od danas do sutra. Mi smo u taj proces krenuli prije godinu, dvije i on još uvijek traje. On će trajati sljedećih 4 godine u najmanju ruku, ističe. Postavlja se pitanje jesmo li mi sada spremni za fazu u kojoj se trenutačno nalazimo. Naše je uvjerenje da jesmo jer mi se sada nalazimo u fazi predulaza u tečajni mehanizam, to je prva stepenica na tom putu. Za ulazak u tečajni mehanizam zemlja mora pokazati dostatnu količinu makroekonomske sigurnosti. Hrvatska je demonstrirala zadnjih godina veliki napredak, što u smanjenju makroekonomskih neravnoteža, što u gospodarskom rastu koji je fundamentalno zdrav i dugoročno održiv, objasnio je viceguverner HNB-a”.

Smatra da će euro donijeti niz pogodnosti gospodarstvu.

“Prije svega treba reći da euro hrvatskom gospodarstvu nosi niz pogodnosti – od ukidanja valutnog rizika, smanjenja kamatnih stopa do smanjenja transakcijskih troškova koji će pogodovati i izvoznicima. Postoji i niz drugih pogodnosti koje će pozitivno djelovati i na građane i na poduzeća i na samu državu…”, ustvrdio je za HTV.

Izvor: moj-posao.net

Loading

O urednik

Također pogledajte

Koliko novca dobijate od biroa za zapošljavanje ako imate neto platu od 2000€ u Njemačkoj

Svako ko ostane bez posla ima pravo na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, dobit će …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *