Njemački mediji : Hrvatska želi formirati treći entitet u Bosni i Hercegovini! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemački mediji : Hrvatska želi formirati treći entitet u Bosni i Hercegovini!

Njemački mediji : Hrvatska želi formirati treći entitet u Bosni i Hercegovini!

Njemački mediji o aferi “selefije”: Hrvatska nastoji formirati treći entitet u BiH
Afera “selefije”, u kojoj se navodi kako su hrvatski obavještajci vrbovali pripadnike selefijskog pokreta za prenos oružja u bh. mesdžide, potreslo je region. Međutim, o ovoj temi zainteresirali su se i mnogobrojni svjetski mediji, a među njima i ugledni njemački Die Tageszeitung.
U članku ovog lista sa sjedištem u Berlinu navodi se kako je do ovog trenutka već ispitano nekoliko visokopozicioniranih osoba u BiH, a među njima su istakli ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Isto tako, na svojoj web stranici ovaj njemački medij naglašava kako je kompletan slučaj mogao dobiti svoj preokret kada su tri osobe posjetile Ambasadu BiH u Sloveniji kako bi ambasadoru Veljku Obrenoviću navodno otkrili dodatne detalje u vezi s istragom.
Naime, Die Tageszeitung podsjeća kako je Žurnal nedavno objavio istraživački tekst u kojem navodi kako su pripadnici Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske vrbovali selefije da prenose oružje iz Hrvatske u bh. mesdžide s ciljem da opravdaju navode predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o navodnom organiziranju terorizma u BiH.

Još je zanimljivije to što Die Tageszeitung spominje kako iza kompletnog ovog projekta stoji sami vrh hrvatskog političkog establišmenta kojem je glavni cilj da stvori adekvatne preduvjete za uspostavljanje trećeg entiteta u BiH.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

Sve više domaćinstava u Njemačkoj više ne mora plaćati RTV taksu. Evo kako:

Neplaćanje RTV takse vjerovatno je san većine ljudi u Njemačkoj – ali samo rijetki znaju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *