NJEMAČKOJ TREBAJU RADNICI: Ovo su najtraženija zanimanja - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / NJEMAČKOJ TREBAJU RADNICI: Ovo su najtraženija zanimanja
radnici

NJEMAČKOJ TREBAJU RADNICI: Ovo su najtraženija zanimanja

Prema podatcima Njemačke savezne agencije za zapošljavanje najviše potrebe za radnicima je trenutno za zanimanja vodoinstalatera, javlja RTL.de.

Odmah iza tih zanimanja su njegovatelji za starije osobe. Krajem srpnja samo je u tim sektorima prijavljeno više od 472 tisuće slobodnih radnih mjesta za cijelu Njemačku.

S 63 000 slobodnih radnih mjesta, nastao je veliki manjak u proizvodnim zanimanjima, uključujući industriju.

Njemački građani osjećaju nedostatak kvalificiranog osoblja samo u određenim sektorima. Npr. ovog ljeta u Bavarskoj nisu vozili redovno autobusi i tramvaji jer je nedostajalo vozača.

Također, sve je više izvještaja o privremenom zatvaranju bolnica u cijeloj zemlji jer nedostaje medicinskih sestara. Čak i broj kvalitetnih bolnica i liječnika opće prakse postaje oskudan. U zdravstvu je oko 61.000 ponuda za posao.

U Njemačkoj agenciji za zapošljavanje krajem srpnja registrirano je 2.539 liječničkih mjesta, što je povećanje za nešto manje od 15 posto u odnosu na 2014. godinu. Osim toga, prema podatcima Nacionalnog udruženja liječnika zdravstvenog osiguranja Berlina, od 2017. godine nedostaje 2.600 liječnika obiteljske medicine.

Fenix-magazin/MD

 3,596 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Njemačka pošta (Deutsche Post) zapošljava radnike kao dostavljače paketa i pisama u mjestu Erding kod Minhena.

Nudimo Vam:– puno radno vrijeme (38,5 sati sedmično)– Plaćen odmor i božićnica– 26 dana godišnjeg …

Leave a Reply

Your email address will not be published.