NOVI ZAKON: Njemačka uvodi zakon s kojim zatvara vrata svima bez EU pasoša? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / NOVI ZAKON: Njemačka uvodi zakon s kojim zatvara vrata svima bez EU pasoša?
berlin zastava

NOVI ZAKON: Njemačka uvodi zakon s kojim zatvara vrata svima bez EU pasoša?

Nakon što je pružila utočište mnogim balkancima, Njemačka zatvara vrata.  Mnogi su se našli u lošoj situaciji, pa su bili prim0rani napustiti svoje domove. Sama situacija na našim prostorima nije dobra. Vlada nezap0slenost, k0rupcija.  Školujete se, zavšrite fakultete i opet ne možete da nađete posao jer će prednost dobiti neko ko ima veze.  O drugim aspektima da i ne govorimo.

Zdravstvo znamo u kakvom je stanju.  Plate i penzije uvijek kasne i veoma su male, nedovoljne za pokrivanje osnovnih tr0škova. Odnos prema starijim licima užas’an. Mnoge su l0še stvari vezane za cjelokupnu situaciju. Ono što će možda iznenaditi mnoge jeste da je Njemačka pooštrila zakone kada je riječ o traženju azila.

Naime, njemački Bundestag  je usvojio zakone kojim se to postiže.  Na taj način će se lakše protjerati oni koji nisu dobili azil. Tako ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer, kaže da je potrebno ograničiti imigracije, kako bi Njemačka prihvatila tražioce azila.  Rekao je i da je važan dio buduće migracione politike , bolji pristup stručne radne snage.

On je za poticanje useljavanje stručne radne snage.  Kvalifikovani stručnjaci bi boravili u državi, do šest mjeseci, dok traže posao.  Pri tome nemaju pravo na socijalnu pomoć. Bilo i poželjno da znaju dovoljno njemačkog jezika. Nivo poznavanja stranog jezika zavisi i od toga na koju poziciju želite da aplicirate.


Na ovaj način bi se više prilika otvorilo stručnim radnim snagama.   Čest0 se javljaju promjene u zakonima, pa trebate da budete upućeni. Ako već želite da idete negdje, onda se informišete, kako vas ne bi nešto tek kasnije iznenadilo.

Izvor: balkandijaspora.online

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *