NOVE MJERE SIGURNOSTI U NJEMAČKOJ: Evo šta će sve biti zatvoreno, a što će smjeti raditi - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / NOVE MJERE SIGURNOSTI U NJEMAČKOJ: Evo šta će sve biti zatvoreno, a što će smjeti raditi

NOVE MJERE SIGURNOSTI U NJEMAČKOJ: Evo šta će sve biti zatvoreno, a što će smjeti raditi

Njemačka vlada objavila je u ponedjeljak popodne kako su dogovorene nove mjere koje za cijelu zemlju predviđa zatvaranje svih trgovina osim onih s prehranom i lijekovima te zatvaranje svih objekata zabave i druženja kako bi se spriječila zaraza koronavirusom.

Njemačka savezna vlada dogovorila je u ponedjeljak s pokrajinskim vladama mjere zatvaranja svih trgovina koje nisu vezane uz osnovnu opskrbu stanovništva te barova, klubova, kazališta, bordela i crkvi, kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Ostat će otvoreni trgovine prehrambenim proizvodima, marketi, banke, ljekarne i servisi dostave, dok će restorani i drugi objekti prehrane biti otvoreni od šest sati ujutro do šest sati poslijepodne.

Vlada navodi da su nove mjere uvedene kako bi se dodatno ograničili socijalni kontakti u javnim prostorima kao odgovor na epidemiju koronavirusa u Njemačkoj. Trgovine koje ostaju otvorene moraju primijeniti visoke higijenske mjere i nadzirati ulaz kako bi se izbjeglo stvaranje dugačkih redova.

Istodobno, Njemačka razmišlja o promjeni Ustava u slučaju da Bundestag zbog koronavirusa ne bude mogao biti sazvan, javlja u ponedjeljak Njemačka novinska agencija (Dpa).

Predsjednik Bundestaga Wolfgang Schaeuble u ponedjeljak je s predstavnicima parlamentarnih stranaka razgovarao o mogućnosti mijenjanja Ustava koji bi omogućio donošenja važnih odluka i u slučajevima pandemije, javlja dpa.

Trenutno je važne odluke mimo parlamenta moguće donositi samo u slučaju napada na zemlju, kada gremij sačinjen od članova oba doma parlamenta, Bundestaga i Bundesrata, preuzima donošenje odluka.

Za sada je četiri zastupnika testirano pozitivno na koronavirus.

U Njemačkoj su u ponedjeljak zabilježena tri nova slučaja umrlih od koronavirusa, čime se broj smrtnih slučajeva popeo na 16.

O detaljima sa sastanka vladina kabineta kancelarka Angela Merkel trebala bi govoriti na konferenciji za medije u 18 sati.

U međuvremenu su i njemačke zrakoplovne kompanije zatražile financijsku pomoć zbog kolapsa zračnog prometa. Savezna zemlja Baden-Wuerttemberg je potpunosti ukinula zračni prijevoz.

Lufthansa je ukinula 90 posto interkontinentalnih veza i 60 posto letova kratkog i srednjeg dometa. Ograničen plan letenja bi trebao važiti do 12. travnja.

Njemačka vlada je već obećala pomoć zrakoplovnim kompanijama.

“Zrakoplovna branša je bez vlastite krivnje stavljana na tešku kušnju”, rekao je povjerenik vlade za zračni promet Thomas Jarzombek u ponedjeljak.

Njemačka je od ponedjeljka ujutro drastično ograničila granični promet prema Austriji, Švicarskoj, Luksemburgu, Francuskoj i Danskoj. Granicu još smiju samo prelaziti one osobe koje na posao odlaze u drugu zemlju.

Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *