Konzul poslao uputu građanima koji su u Njemačkoj, a imaju vizu - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / NJEMAČKA AMBASADA SARAJEVO / Konzul poslao uputu građanima koji su u Njemačkoj, a imaju vizu
njemacka viza

Konzul poslao uputu građanima koji su u Njemačkoj, a imaju vizu

Lučiano Kaluža, generalni konzul BiH u Frankfurtu govorio je o situaciji s infekcijom COVID-19 u Njemačkoj te objasnio šta mogu uraditi bh. građani u toj zemlji ukoliko im ističe radna ili turistička viza.

“Poruka je ista, putem medija i socijalnih mreža ja sam apelovao na naše državljane da ostaju u Njemačkoj. Glavni razlog je da sačuvamo zdravlje i živote ljudi u BiH, da smanjimo putovanja”, kazao je Kaluža sinoć za televiziju N1 povodom poziva bh. državljanima širom Evrope da ne dolaze u BiH trenutno.

“Ono što mogu da poručim da ukoliko im se približi datum da ističe turistička ili radna viza da se jave u nadležni ured za strance. Ne smiju čekati da im prođe viza, moraju poslušati instrukcije njemačkih vlasti kako da se ponašaju”, dodao je on.

Kaluža je istakao da je razmatrano produženje rokova za vize povodom novonastale situacije.

“Može doći do pozitivne primjene propisa da se produže rokovi nakon isticanja viza. U Njemačkoj se situacija mijenja iz dana u dan. Do sada su 44 osobe umrle od virusa“, kaže Kaluža za N1 i dodaje:

“Sigurno će biti radikalnih promjena unutar EU, moraju se poduzeti određeni koraci kako bi EU bila funkcionalnija što se tiče kriza”.

Izvor radiosarajevo

Loading

O urednik

Također pogledajte

Obratite pozornost na ovo ako imate račun u banci u Njemačkoj. Pogođeno 82 posto klijenata:

Banke u Njemačkoj povećavaju naknade za tekuće račune. Poskupljenjem su pogođeni klijenti gotovo svih banaka. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *