Njemački novinar poručio predsjedniku Kine: Korona će biti vaš politički kraj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemački novinar poručio predsjedniku Kine: Korona će biti vaš politički kraj

Njemački novinar poručio predsjedniku Kine: Korona će biti vaš politički kraj

Julian Reichelt, glavni urednik Bilda, najtiražnijeg njemačkog lista, uputio je javnu poruku kineskom predsjedniku Xi Jinpingu.

Reichelt tvrdi kako ga je na reakciju ponukalo pismo koje mu je poslala kineska ambasada u Berlinu jer su se njegove novine pitale da li bi Kina trebala platiti ogromnu ekonomsku štetu koju je koronavirus prouzrokovao u svijetu.

“Vaša ambasada mi govori da se ne pridržavam tradicionalnog prijateljstva naših naroda. Pretpostavljam da velikim prijateljstvom smatrate to da sada velikodušno šaljete maske po svijetu. To nije prijateljstvo, ja bih to nazvao imperijalizmom skrivenim iza smiješka – trojanskim konjem. Vi planirate ojačati Kinu putem kuge koju ste izvezli. Nećete uspjeti. Korona će biti vaš politički kraj, prije ili kasnije”, oštro je poručio Reichelt.

Nastavio je dalje u oštrom tonu poručivši mu da ne bi bio predsjednik bez nadzora.

“Motrite sve, svakog građanina, ali odbijate motriti zaražene tržnice u vašoj zemlji. Zatvarate svake novine i svaki portal koji je kritičan prema vašoj vlasti, ali ne i štandove na kojima se prodaje supa od šišmiša. Vi ne samo da nadzirete svoj narod, vi ga ugrožavate – a uz njega i ostatak svijeta. Iz tog ste razloga vašu zemlju učinili svjetskim prvakom u krađi intelektualnog vlasništva. Kina se obogaćuje na tuđim izumima, umjesto da dolazi do vlastitih. Razlog zašto Kina nema izuma je to da ne dopuštate mladim ljudima da slobodno razmišljaju. Najveći kineski izvozni hit koji niko nije želio, ali koji se proširio bez obzira na to po svijetu je koronavirus2, poručio mu je Reichelt u videu.

Glavni urednik Bilda također tvrdi da su i Xi Jinping i njegova vlada i kineski naučnici morali znati da je koronavirus vrlo zarazan, ali da su to tajili od ostatka svijeta.

Izvor klix

Loading

O urednik

Također pogledajte

njemacka zastava

Radite prekovremeno u Njemačkoj? Evo koliko možete zaraditi

Mnogi ugovori o radu detaljno određuju postoji li nadoknada za prekovremeni rad i kako vam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *