Ukida se otvaranje bolovanja putem telefona - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Ukida se otvaranje bolovanja putem telefona

Ukida se otvaranje bolovanja putem telefona

Za otvaranje bolovanja zbog lakših smetnji dišnih putova od sljedećega će tjedna osobe u radnom odnosu morati ponovno ići liječniku.

Mjera koja je uvedena zbog pandemije koronavirusa, a omogućavala je otvaranje bolovanja nakon telefonskih konzultacija s liječnikom, kako  javlja Bavarski radio (BR), neće biti produžena. Bavarska  ministrica zdravstva Melanie Huml zalaže se, međutim, za produženje mjere.

– Ta odluka je preuranjena. I dalje je  važno strogo izbjegavati  rizike od infekcije – rekla je Huml. Uz ministricu zdravstva iz redova CSU-a i SPD-ov zdravstveni stručnjak Karl Lauterbach upozorio je ukidanjem mjere na opasnost po liječnike, medicinsko osoblje i pacijente.

Strahuje se, ako se mjera telefonskog otvaranja bolovanja ukine, da bi se pacijenti zaraženi Covidom-19 opet mogli pojaviti u liječničkim ordinacijama i time zaraziti druge ljude. 

Izvor superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

Deutsche Bahn nudi posao i prekvalifikaciju za Mašinovođu/Strojovođu. Tokom prekvalifikacije dobijate platu od ca. 3.000 €. Nakon prekvalifikacije dobijate ugovor o radu na neodređeno vreme ovo je super prilika za sve one koji trenutno rade slabije plaćeni posao!.

Super prilika za sve one koji trenutno rade slabije plaćeni posao! Mašinovođa/Strojovođa (m/ž/d) Deutsche Bahn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *