Premijer Bavarske ,Söder, najavio uskoro novo ublažavanje mjera - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Premijer Bavarske ,Söder, najavio uskoro novo ublažavanje mjera

Premijer Bavarske ,Söder, najavio uskoro novo ublažavanje mjera

Bavarski premijer Markus Söder na današnjoj je konferenciji za novinare, koja se može pogledati i na njegovoj službenoj Facebook stranici, najavio novo ublažavanje mjera uzrokovanim koronavirusom.

Najkasnije do sljedećega tjedna bavarska vlada će predstaviti vlastite koncepte ublažavanja epidemioloških mjera koje se odnose na  vrtiće, škole i domove za starije i nemoćne osobe –  objasnio   je  čelnik CSU-a Markus Söder nakon sjednice stranačkog rukovodstva u Münchenu.

– Cilj nam je da prije Duhova svaki učenik bude barem jednom u školi – rekao je Söder.

Moguće je održavanje nastave u vremenskim razmacima i reduciranje nastavnih predmeta na osnovne predmete. Ali sve se mora učiniti u skladu sa zaštitnim mjerama – jer tko škole prebrzo otvori, možda će ih morati već sutra zatvoriti.

Što se tiče djece vrtićke dobi, prema Söderu, treba što prije razjasniti koliko su uključeni u širenje koronavirusa. Ako se potvrdi da djeca samo u manjoj mjeri mogu zaraziti  druge, tada je zamislivo i brže otvaranje vrtića, rekao je šef CSU-a. Pri tome je najvažnija konačna ocjena Instituta Robert Koch.

Prije ponovnog otvaranja vrtića, moglo bi biti omogućeno povezivanje obitelji s djecom u skupinu u kojoj bi naizmjence brinuli o djeci. Stoga bi te skupine trebalo registrirati kako bi u slučaju sumnje bile poznate zdravstvenim institucijama.  Konkretno, to bi moglo značiti da roditelji dviju obitelji brinu o djeci naizmjence.

Prema Söderu, u dogledno vrijeme moglo bi doći i do ublažavanja mjera koje se odnose na domove za starije i nemoćne. Zaštita starijeg  naraštaja i dalje ostaje glavni prioritet tijekom pandemije koronavirusa. Međutim, zamislivi  su povremeni pojedinačni posjeti štićenicima od strane jedne osobe s kojom su u stalnom kontaktu. Uz odgovarajuće koncepte zaštite, moglo bi se djelovati “protiv usamljenosti”.

Glede aktualne situacije pandemije koronavirusa u Bavarskoj, Söder je rekao da se situacija stabilizirala. Trenutačno jedna osoba zaražena koronavirusom zarazi u prosjeku 0,57 drugih ljudi. Međutim, mogući scenarij povratka na staro  treba shvatiti vrlo ozbiljno – naglasio je Söder.

– Nema kompromisa s koronom – istaknuo je još jednom  i na svojoj stranici. – Potreban je  oprez. Smatramo pogrešnim svako ignoriranje savjeta epidemiologa. To bi moglo narušiti  povjerenje građana.

Izvor superradio-minhen.de

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *