Osim državljana Hrvatske, granicu mogu preci i strani s posebnim razlozima, evo i kojim: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Osim državljana Hrvatske, granicu mogu preci i strani s posebnim razlozima, evo i kojim:

Osim državljana Hrvatske, granicu mogu preci i strani s posebnim razlozima, evo i kojim:

Među izuzetke kojima je odobren ulazak dodane su i osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga

MInistar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović danas je na redovitoj konferenciji za medije objavio izmjenu odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH kojom se državljanima omogućuje ulazak u RH, odnosno odlazak u inozemstvo uz pridržavanje općih i posebnih preporuka HZJZ-a. “Kada postoje poslovni razlozi ili gospodarski razlozi, strani državljani će moći ući u RH uz pridržavanje preporuka HZJZ-a, te strani državljani koji putuju zbog neodgodivih osobnih razloga”, dodao je.

Dio odluke koji govori o stranim državljanima odnosi se na građane država članica EU i članove njihovih obitelji, na državljane trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ te osobama koje imaju pravo boravka na temelju drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize. Oduka stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas.  – Europska unija donijela je preporuku svim državama članicama i mi ćemo se toga držati u smislu produženja zabrane ili preporuke da se na teritorij EU-a ne dolazi iz trećih zemalja do 15. lipnja – kazao je Božinović pa dodao da će putnici na granici dobiti detaljne upute kako se trebaju ponašati, ali to ne uključuje samoizolaciju. – To neće značiti obveznu mjeru samoizolacije zato što onda nije realno nekoga pustiti na gospodarski sastanak ili bilo koji drugi poslovni sastanak, ili sutra turiste i onda ih automatski onemogućiti da napuštaju mjesto, odnosno hotel ili bilo koji drugi smještaj. Ovo je jedna liberalizacija ulaska u RH – istaknuo je ministar.

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *