Danas u Njemačkoj mogao bi biti najtopliji dan u godini do sada, a potom nagli pad temperature - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Danas u Njemačkoj mogao bi biti najtopliji dan u godini do sada, a potom nagli pad temperature
kronthaler weicher

Danas u Njemačkoj mogao bi biti najtopliji dan u godini do sada, a potom nagli pad temperature

Prvi put u 2020. godini mogle bi temperature biti više od 30 stupnjeva, rekao je meteorolog iz Njemačke meteorološke službe (DWD) u ponedjeljak navečer. Samo na krajnjem istoku Njemačke, na Oderu i Neisse-u, može biti oblačno i čak kišovito s grmljavinom.

U Donjoj Rajni u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, na jugu Emslanda i u Münsterlandu najveće su šanse da će temperature dostići ili čak prekoračiti 30 stupnjeva, rekao je stručnjak za DWD.

Na primjer, u Kölnu, Bonnu i Koblenzu očekuje se oko 29 stupnjeva. Do sada je temperatura od 29 stupnjeva ove godine bila 21. i 22. svibnja.

No u srijedu se vrijeme mijenja. Preko dana bi sa zapada će se naoblačiti a temperature če se kretati od 24 do 28 stupnjeva.

Već u četvrtak trebate uzeti džemper ili jaknu jer će najvjerojatnije biti znatno hladnije i vlažnije. Očekuju se grmljavinske oluje i kiša, osobito u sjevernoj dijelu Njemačke.

“To je nevjerojatan pad”, rekao je meteorolog.

Na mnogim mjestima temperature će se spustiti ispod 20 stupnjeva, samo na jugoistoku ostaju malo iznad toga.

Vikendom vrijeme ostaje nestabilno – oblaci i pljuskovi se izmjenjuju s kratkim sunčanim dijelovima. Biti će hladnije, temperature u većini dijelova Njemačke dosezat će tek 14 do 19 stupnjeva.

Ljeto je za meteorologe započelo u ponedjeljak (1. lipnja). Tek je u petak DWD predstavio svoje preliminarne rezultate za proljeće 2020. godine. Prema tome, proljeće u Njemačkoj bilo je jedno od najsunčanijih otkad su počeli vremenski rekordi i, kao i prethodnih godina, bilo je prilično toplo. Na 9,2 stupnja prosjek temperature bio je 1,5 stupnjeva iznad vrijednosti međunarodno važećeg referentnog razdoblja od 1961. do 1990.

Istovremeno, proljeće je opet bilo previše suho. S oko 108 litara oborina po četvornom metru, palo je samo oko 50 posto dugoročnog prosjeka.

Izvor: Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *