SADA JE SLUŽBENO: U Njemačkoj jednokratna pomoc od 300 eura po djetetu ! Evo kada i kako ce biti isplacen: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / SADA JE SLUŽBENO: U Njemačkoj jednokratna pomoc od 300 eura po djetetu ! Evo kada i kako ce biti isplacen:
euro njemacka

SADA JE SLUŽBENO: U Njemačkoj jednokratna pomoc od 300 eura po djetetu ! Evo kada i kako ce biti isplacen:

Vodeće njemačke stranke dogovorile su paket mjera vrijedan 130 milijardi eura, kojim će se pomoći gospodarstvu u izlasku iz krize izazvane pandemijom izazvanom širenjem koronavirusa, izjavila je kacelarka Angela Merkel nakon maratonskih pregovora koji su trajali dva dana.

Milijarde eura će biti potrošene na pomoć industrijama koje su se našle u problemima, dodatno će biti financirani oni krajevi u kojima je nezaposlenost narasla, a jednokratni bonus vrijedan 300 eura po djetetu bit će isplaćen s ostalim povlasticama koja se odnose na djecu.

Isplata se ocekuje vec krajem sedmog mjeseca zajedno sa “kindergeldom”. Aplikacije za novcanu pomoc nisu potrebne jer se isplacuje skupa s djecijim doplatkom.

Značajno će biti povećane subvencije za kupnju automobila, ali samo onih na električni pogon. Iz ove su mjere izostavljeni automobili koji koriste fosilna goriva.

Dogovoreno je i da će PDV biti smanjen sa 19 na 16 posto, a manja stopa sa 7 na 5 posto, objavila je agencija dpa pozivajući se na dokument o odluci.

Ukupan iznos financijskog paketa je uvelike premašio očekivanja javnosti. Prijašnji napisi su govorili o tome da vladajući razmatraju paket ukupne vrijednosti od 80 milijardi eura.

Izvor Fenix-magazin

 4,263 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.