Od danas nove mjere u Bavarskoj! Evo na sta se sve odnosi: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Od danas nove mjere u Bavarskoj! Evo na sta se sve odnosi:

Od danas nove mjere u Bavarskoj! Evo na sta se sve odnosi:

Od danas(08. juna) će u Bavarskoj ponovo početi rad otvorenih bazena. Odluka se odnosi i na spoljne komplekse bazena u hotelima i banjama.

Vlasnici moraju da postave strogi higijenski koncept koji uzima u obzir vladine smjernice. Zatvoreni bazeni i dalje neće raditi.

Od ponedeljka će uz pridržavanje propisa o držanju odstojanja i higijenskim konceptima rad biti dozvoljen i halama za penjanje (Kletterhallen) i fitnes studijma. To se odnosi i na plesne škole kod kojih nema kontakta kao i plesove u paru, ukoliko se radi o stalnom partneru. Pored toga, od sutra je moguće zajedničko upražnjavanje sporta i za veće grupe ljudi, do 20 osoba, npr. fudbalskih ekipa, uz zadržavanje minimalnog odstojanja. Radno vrijeme za ugostiteljske objekte je ostalo nepromenjeno i rad je dozvoljen do 22.00 sata. I u Bavarskoj su i dalje na snazi ograničenja kontakata (uzak porodični krug ili unutar dva domaćinstva), kao i obaveza nošenja maske u trgovinama, lokalnom i saobraćaju na dugim relacijama.

Loading

O urednik

Također pogledajte

U SLUČAJU DA ŠTEDITE NOVAC U NJEMAČKOJ BANCI, ONDA MORATE BITI OPREZNI: Evo zašto ovaj iznos štednje nikako ne smijete preći.

Vrlo malo ljudi zna da previše štedjeti nije dobra stvar. Sljedeći iznos nikada ne smije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *