SADA I ZVANIČNO: Putnici iz ovih država moraju u karantenu, među njima su BiH i Srbija... - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / SADA I ZVANIČNO: Putnici iz ovih država moraju u karantenu, među njima su BiH i Srbija…

SADA I ZVANIČNO: Putnici iz ovih država moraju u karantenu, među njima su BiH i Srbija…

Njemački epidemiološki Institut Robert Koch označio je nova područja koja se smatraju rizičnima zbog infekcije koronavirusa, a na listi Instituta se nalazi i Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Rusija, Brazil, Argentina, Afganistan, Iran, Sjedinjene Američke Države i brojne druge…

Za one koji ulaze u Saveznu Republiku Njemačku, a koji su prethodno boravili u nekoj od rizičnih zemalja u proteklih 14 dana, bit će određena samoizolacija prema propisima nadležnih saveznih država, navodi Institut Robert Koch.

Njemačka savezna vlada kontinuirano prati u kojoj mjeri se određene zemlje mogu klasificirati kao rizične. Tako je i napravljena nova lista rizičnih zemalja u skladu s trenutačnom epidemiološkom situacijom.

“Može doći i do kratkoročnih promjena te proširenja ove liste. Neposredno prije putovanja provjerite jeste li bili u nekom od ovih područja u posljednjih 14 dana prije ulaska u Njemačku. U tom slučaju možete očekivati da ćete morati biti izolirani”, upozorili su iz Instituta Robert Koch.

Popis zemalja možete vidjeti OVDJE.

Izvor: Fenix-magazin/IM

 4,972 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NEDOPUSTIVO DA SE VIZA ČEKA MJESECIMA: Njemačka branša traži olakšanje izdavanja viza radnicima i turistima. Evo šta slijedi:

Uoči središnjeg kongresa u Berlinu u ponedjeljak, predstavnici turističke branše od vlade traže pojednostavljenje i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *