Stopa reprodukcije koronavirusa u Njemačkoj drastično skočila u samo jednom danu - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Stopa reprodukcije koronavirusa u Njemačkoj drastično skočila u samo jednom danu

Stopa reprodukcije koronavirusa u Njemačkoj drastično skočila u samo jednom danu

Stopa reprodukcije koronavirusa u Njemačkoj skočila je u nedjelju na 2,88 s 1,79 dan ranije, čime je zaraznost narasla iznad razine potrebne za suzbijanje pandemije na dulji rok, objavio je Institut Robert Koch.

Rast postotka zaraze mogao bi obnoviti ograničenja u najvećem gospodarstvu Europe što bi bio udarac za državu koja je uspješno obuzdavala širenje pandemije i održavala relativno nizak postotak smrtnosti.

Stopa reprodukcije ‘R’ 2,88 znači da će se od sto osoba zaraženih koronavirusom zaraziti još 288. Potrebna je stopa reprodukcije manja od jedan za postupno suzbijanje bolesti.

Oštri porast stope reprodukcije u odnosu na 1,06 u petak temelji se na prosječnoj vrijednosti u posljednja četiri dana, dok je, uzimajući u obzir prosječne vrijednosti u sedam dana, reprodukcijski broj porastao na 2,03, pokazuje nedjeljna statistika RKI-a.

RKI navodi da su prijenosi koronavirusa zabilježeni u domovima za starije i nemoćne, u bolnicama, azilima i institucijama za izbjeglice, u tvornicama za preradu mesa, logističkim kompanijama, kod sezonskih radnika na poljima te na religijskim događajima i obiteljskim okupljanjima.

RKI je objavio da je ukupno koronavirus potvrđen kod 189.822 osobe u Njemačkoj, uz 8882 smrtna slučaja.

Kancelarka Angela Merkel zauzimala se za održavanje mjera izolacije na dulje vrijeme, no postupno je popuštala ograničenja zadnjih tjedana pod pritiskom regionalnih političara u želji da se potakne obamrlo gospodarstvo.

Podsjetimo, redovito je tijekom početka pandemije spominjala da stopa reprodukcije koronavirusa mora ostati ispod 1 kako bi se spriječilo da zdravstveni sustav ne kolabira.

Izvor: Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radujete li se “Urlaubsgeld-u”? Novac stiže s platom u junu ili julu, pojedinci će dobiti do 2.686 eura, no, da li svi stanovnici Njemačke moraju dobiti regres?

U privatnom sektoru u Njemačkoj i ovog će ljeta, kao i prošle godine, regres – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *