Evo zašto naša testiranja nisu validna u Njemačkoj: Nije problem u struci, već u državi - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Evo zašto naša testiranja nisu validna u Njemačkoj: Nije problem u struci, već u državi

Evo zašto naša testiranja nisu validna u Njemačkoj: Nije problem u struci, već u državi

Laboratorije u Bosni i Hercegovini vrše testiranja na koronavirus jednako kao i one u Njemačkoj, ali je problem nepriznavanja naših testova administrativne prirode.Kako saznaje Klix.ba testiranje koje vrše laboratorije u Bosni i Hercegovini jednako je kvalitetno kao u drugim zemljama, koje nemaju problem sa priznavanjem od institucija drugih država, već je problem na drugoj strani spektra.

“Ovo nije pitanje za struku. Prava adresa su nadležne institucije, ministarstva zdravstva, Ministarstvo vanjskih poslova, Ambasada BiH u Njemačkoj, koje cijelu situaciju nisu na pravi način iskomunicirali sa zvaničim institucijama drugih država, u ovom slučaju Njemačke”, kazao nam je jedan dobro informirani izvor.

Mi imamo fluktuaciju građana sa Njemačkom na nivo stotina hiljada, dodaje naš izvor, a sjetili smo se ovog problema kad je Robert Koch Institut (RKI) objavio svoju listu gdje nas nema.

“Suštinski problem je da mi namamo ministarstvo na državnom nivou, zvanične strane institucije ne znaju koga da kontaktiraju i na kraju ne kontaktiraju nikoga. Ako uz sve to zakaže i rad postojećih institucija problem dobija na težini. Nije RKI dužan da poznaje dejtonsku strukturu zemlje”, kazao je izvor našeg portala.

Nakon što su iz njemačkog Instituta Robert Koch stigle informacije da Njemačka ne priznaje komercijalne PCR testove na koronavirus iz Bosne i Hercegovine, nadležnima u našoj zemlji nisu bili potpuno jasni razlozi zašto je to tako ili bar nisu željeli da o tome govore.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *