Vrlo bitna informacija! Za sve one koji namjeravaju putovati u BiH - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Vrlo bitna informacija! Za sve one koji namjeravaju putovati u BiH

Vrlo bitna informacija! Za sve one koji namjeravaju putovati u BiH

Vrlo bitna informacija!

Od sutra 16.07.2020. godine bit će omogućen ulazak u BiH za državljane zemalja Evropske unije i zemlje Schengena uz negativan PCR test na koronavirus, koji ne smije biti stariji od 48 sati.

Stranci koji su u braku sa BH državljaninom/kom uz pokaz vjenčanog lista mogu ući u BIH bez testa. Isto važi i za djecu strane državljane, čiji je jedan od roditelja BH državljanin (za maloljetnu djecu, uz pokaz rodnog lista).

Podsjećamo, ulazak u BIH od ranije je dozvoljen za građane: Hrvatske, Srbije i Crne Gore, bez potrebe za testiranjem, javlja BIHAMK.

Dosta je upita: ” Ja sam HR džavljanin, supruga džavljanka neke EU zemlje, može li ona uz pokaz vjenčanog lista ući u BIH?

Odgovor: NE MOŽE.

Mogućnost ulaska u BiH na osnovu bliskog srodstva (supružnik, dijete), a bez PCR testa, ostvaruju samo bračni partneri ili djeca BH državljanina.

Gradjani država kojima je dozvoljen ulazak u BiH obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Državljani zemalja članica Europske unije i Schengenskog sporazuma od četvrtka, 16. jula, moći će ući i boraviti u BiH pod uvjetom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na covid-19, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH.

Osim navedenih državljana, ovom najnovijom dopunom Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH, ulazak i boravak pod navedenim uvjetima omogućuje se i strancima koji posjeduju višekratnu schengensku vizu ili vizu zemalja Evropske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama EU-a i schengenskog područja.

Državljani ovih zemalja obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske kojima je od 28. maja 2020. godine, kao i državljanima Republike Srbije i Crne Gore, omogućen ulazak u BiH uz važeće putne isprave, navedeno je u saopstenju.

Izvor: bh-index.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *