Ako ne nosite masku, platit ćete kaznu od 1000 eura u ovoj pokrajini - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ako ne nosite masku, platit ćete kaznu od 1000 eura u ovoj pokrajini

Ako ne nosite masku, platit ćete kaznu od 1000 eura u ovoj pokrajini

Ako vas u zatvorenom prostoru u talijanskoj regiji Kampaniji lokalne vlasti zateku bez zaštitne maske, morat ćete platiti kaznu u iznosu od 1000 eura. 

Guverner te napuljske regije pooštrio je dosadašnje mjere s obzirom na to da je područje suočeno s porastom broja zaraženih koronavirusom i nediscipliniranim stanovništvom.

Talijanski tisak u nedjelju je izvijestio o prvim naplaćenim kaznama u iznosu od 1.000 eura, a dobili su ih vlasnici triju firmi u južnome gradu Salernu. Među njima su jedan bar i frizerski salon.

Policija je utvrdila da se u njima nije poštovala obavezna nošenja maski u zatvorenom prostoru.

“Ako naši sugrađani misle da je problem riješen, znači da ćemo se za nekoliko sedmica morati vratiti u izvanredno stanje”, upozorio je Vincenzo de Luca, guverner Kampanije.

“Znali smo da će doći do porasta broja zaraženih, to se očekivalo”, objavio je na Facebooku nekoliko sati prije objave o pooštrenju mjera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Novčanu kaznu u iznosu od 1.000 eura morat će platiti svi oni koji ne nose masku u zatvorenim prostorima, a to su sve javne zgrade, supermarketi, barovi, restorani, trgovine i javni prijevoz (autobusi, vozovi, podzemna željeznica itd).

U skladu s novom odredbom “prijevoznici su dužni zabraniti ulazak u vozilo putnicima koji ne nose masku”.

“Bit će pozvani da odmah napuste vozilo, a ako to odbiju autobus ili voz bit će zatvoreni te će se pozvati policija”, stoji u odredbi.

Ako prekršaj počini trgovac ili neko od njegovih zaposlenika, osim novčane kazne koju će morati platiti, trgovina će se smjeti zatvoriti na pet do 30 dana, a ako se neposluh ponovi kazna i broj dana mogu se udvostručiti.

Italija je prva europska zemlja koju je pogodio val zaraze koronavirusom i zbog epidemije je platila vrlo visoku cijenu. Virusom su zaražene 242.000 stanovnika, a od posljedica bolesti umrlo ih je više od 35 000.

Izvor: Hina Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *