Važno obavjestenje za sve koji putuju u Austriju - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Važno obavjestenje za sve koji putuju u Austriju

Važno obavjestenje za sve koji putuju u Austriju

Za državljane Austrije, EU, Evropske ekonomske zajednice, Švicarske, kao i sve državljane trećih zemalja koji imaju boravak u Austriji, prilikom povratka iz rizičnih regiona, prema uredbi Ministarstva zdravlja, nove mjere znače da moraju na granici da pokažu negativan PCR test, koji ne smije biti stariji od tri dana.

Ako prilikom ulaska nemaju PCR test, moraju u samoizolaciju, koja se prekida PCR testom koji mora da se uradi u roku od 48 sati, o sopstvenom trošku u Austriji.

Ukoliko se PCR test ne uradi u roku od 48 sati, lice može biti kažnjeno sa novčanom kaznom u visini do 1.450 eura.

Obavezujući karantin i u slučaju posedovanja negativnog PCR testa predviđen je samo za državljane trećih država koji nemaju boravak u Austriji, koji, međutim, i dalje ne mogu ući u Austriju bez “valjanog razloga” ali treba garantni list a preporuka je i zdravstveno osiguranje za EU..

Uredbom je smanjeno i trajanje samoizolacije, sa ranijih 14, na 10 dana, a državljani trećih zemalja ne mogu prekidati samoizolaciju ni novim testiranjem u Austriji.

Za diplomate, sezonsku radnu snagu i njegovatelje iz trećih zemalja važi posebno pravilo, a to je da moraju prikazati negativni PCR test i ići u desetodnevni karantin, koji mogu napustiti nakon novog testa urađenog u Austriji, naravno samo ako je negativan.

Tranzit je dozvoljen bez zaustavljanja..!!

Izvor: fb stranica granicni prelaz Maljevac

 1,874 total views,  7 views today

O urednik

Također pogledajte

Postanite poštar (dostavljač paketa i pisama) u Minhenu. Ugovor na puno radno vrijeme (38,5 sati sedmično), Plaćen odmor, božićnica i 26 dana godišnjeg odmora

Dostavljači pisama i paketa DHL, Deutsche Post Minhen Njemačka pošta Deutsche Post DHL Group zapošljava …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *