NEMA ZEZANJA: Evo kolike su kazne u Njemačkim saveznim državama ako ne nosite masku! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / NEMA ZEZANJA: Evo kolike su kazne u Njemačkim saveznim državama ako ne nosite masku!

NEMA ZEZANJA: Evo kolike su kazne u Njemačkim saveznim državama ako ne nosite masku!

Ako uzmemo u obzir na sve veći broj novozarazenih korona virusom u Njemačkoj, potreba za nošenjem maski postaje sve važnija. Nekoliko saveznih država pooštrava kazne kako bi ‘natjerala’ ljude da nose maske u autobusima i vozovima. Sjeverna Rajna-Vestfalija, na primjer, najavila je u srijedu (5. augusta) da će se u slučaju kršenja zahtjeva za maskom kažnjavati novčanom kaznom u iznosu od 150 eura.

Baden-Württemberg

Svako ko ne ispuni obavezno pokrivanje usta i nosa u javnim prostorima u saveznoj državi bit će kažnjen s 25 do 250 eura.

Hessen

Svako ko krši zahtjev za nošenjem maske u Hessenu može biti kažnjen sa 50 eura.

Bavarska

Najveća njemačka savezna država naplaćuje 150 eura ako se krši nenošenje maske. To se odnosi na ljude starije od 14 godina. Za trgovce koji ne osiguraju da njihovi radnici ne nose masku, čak je predviđena i kazna od 5.000 eura.

Berlin

U glavnom gradu kršenje zahtjeva također može biti skupo: oni koji odbiju nositi masku moraju platiti kaznu od 50 do 500 eura.

Brandenburg

U katalogu novčanih kazni za kršenje korone u Brandenburgu trenutno nije navedena maska. Međutim, ako prekršite zahtjev za minimalnom udaljenosti, kazna je 50 do 250 eura.

Bremen

Trenutno nema novčane kazne zbog odbijanja prekrivanja usta i nosa. Ako u najmanjoj njemačkoj državi nemate masku, možete koristiti šal ili maramu, ako je potrebno.

Hamburg

U Hamburgu vlasnici prodavaonica koje puste kupce bez maske suočavaju se s iznosima od 500 do 1.000 eura. Međutim, zasad nisu poznate financijske sankcije za privatne osobe koji se protive pokrivanju usta i nosa.

Mecklenburg-Zapadna Pomeranija

Na sjeveroistoku Njemačke vrijedi novčana kazna od 25 eura za one koji odbiju nositi masku.

Donja Saska

Donja Saska, poput Sjeverne Rajne i Vestfalije, želi pooštriti kaznu na 150 eura u slučaju kršenja zahtjeva za maskom u autobusima i vozovima . Iz tog razloga trenutno se radi na reviziji kataloga novčanih kazni. Do sada je katalog novčanih kazni za one koji su odbili nositi masku u Donjoj Saskoj predvidio kaznu od 20 eura. Tačan iznos ovisi o odlukama lokalnih vlasti.

Rheinland-Pfalz

Svi koji putuju u javnom prijevozu ili idu u trgovinu u Rheinland-Pfalzu bez zaštite usta – nosa, “samo” će platiti kaznu od deset eura. Novčana kazna veća je ako zaposlenici trgovina nisu prekrili usta i nosove i nisu poduzete druge zaštitne mjere. Tada se mogu kazniti novčanom kaznom od 250 eura.

Saarska

Trenutno nema novčane kazne za one koji odbiju nositi masku u Saarskoj. Međutim, odgovorni u restoranu, ako gosti ne nose masku, mogu platiti kaznu do 500 eura.

To se ne odnosi na operatere javnog prijevoza (željeznice, tramvaji, autobusi, taksi vozila i putnički avioni), oni samo moraju istaknuti obvezu.

Saska

U Saskoj nenošenje zaštita usta i nosa u trgovini ili lokalnom javnom prijevozu nije novčano kažnjivo. Međutim, ako se ne ispuni minimalna udaljenost od 1,5 metra, predviđena je novčana kazna od 150 eura.

Saska Anhalt

I u Saskoj-Anhaltu trenutno ne postoji novčana kazna za nošenje maske. Za svaku osobu, koja proslavlja na javnom mjestu, predviđena je novčana kazna u iznosu od 250 eura.

Schleswig-Holstein

Schleswig-Holstein također želi uvesti novčane kazne za one koji odbiju nositi masku u autobusima i vozovima. “Mislimo da je ideja dobra”, rekao je u srijedu u Kielu premijer Daniel Günther (CDU). Takav bi propis također trebao biti određen u Schleswig-Holsteinu.
U Schleswig-Holsteinu država se još nije složila oko visine novčane kazne. 150 eura koje planira Sjeverna Rajna-Vestfalija prilično je gornja granica, kaže. Zemlja je također najavila da zasad neće ublažiti koronske zaštitne mjere. Situacija u Schleswig-Holsteinu nije razlog za zabrinutost, rekao je Günther.

Tiringija

U državi Tiringija kršenje zahtjeva za masku iznosi 50 eura. Također je skupo kada se zanemari minimalna udaljenost, tada je kazna 100 eura.

Izvor: Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

Ako želite pokrenuti ili preuzeti firmu u Njemačkoj, ovo bi vas moglo zanimati

Interes njemačkih privrednika za preuzimanje firmi drastično je opao, objavila je u srijedu Privredna komora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *