Upozorenje za sve putnike! Ovo morate znati ako putujete u Austriju, u tranzitu ste prema Njemačkoj ili tek namjeravate putovati. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Upozorenje za sve putnike! Ovo morate znati ako putujete u Austriju, u tranzitu ste prema Njemačkoj ili tek namjeravate putovati.

Upozorenje za sve putnike! Ovo morate znati ako putujete u Austriju, u tranzitu ste prema Njemačkoj ili tek namjeravate putovati.

Ako putujete iz Hrvatske, te ste samo u tranzitu kroz Austriju prema Njemačkoj ili drugim evropskim zemljama onda ne morate od ponedjeljka 17. augusta pri ulazu u Austriju imati negativni PCR test niti moraju u roku od 48 sati na testiranje, ali prolazak kroz Austriju mora biti bez zaustavljanja u toj zemlji“.

Upozorenje stupa na snagu od 17. augusta, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

AustrijskoMinistarstvo vanjskih poslova objavilo je jucer upozorenje protiv putovanja u Hrvatsku, pošto raste bojazan da bi ljudi koji idu na odmor u tu zemlju mogli da se zaraze virusom korona i rašire ga nakon povratka.

Upozorenje stupa na snagu od 17. augusta, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Austrija je prošle sedmice objavila upozorenje protiv putovanja u Španiju, osim na Balearska i Kanarska ostrva.

U saopćenju stoji da svi putnici iz Hrvatske kao i Austrijanci koji se vraćaju s godišnjih odmora iz Hrvatske moraju pokazati pri ulasku u Austriju negativan PCR korona test, ne stariji od 72 sata ili ići u kućnu samoizolaciju i testirati se unutar 48 sati nakon ulaska u zemlju. Do dobivanja rezultata testiranja, za koje troškove moraju sami snositi, ne smiju napuštati kućnu samoizolaciju.

Loading

O urednik

Također pogledajte

SVE DOGOVORENO! Raste Kindergeld (dječiji doplatak), evo za koliko i kada

Kindergeld ( dječiji doplatak ) u Njemačkoj će rasti od 2025. godine. Kako javlja fenix-magazin, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *