Novo ograničenje zbog koronavirusa u Bavarskoj! Evo o čemu se radi: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Novo ograničenje zbog koronavirusa u Bavarskoj! Evo o čemu se radi:

Novo ograničenje zbog koronavirusa u Bavarskoj! Evo o čemu se radi:

Vrijednost upozorenja za 35 zaraženih na 100 000 stanovnika u roku od sedam dana premašena je u petak i trenutno iznosi 35,27.

Stoga je prodaja alkohola zabranjena od 21:00 do 6 sati. Uz to, alkohol se više ne smije konzumirati na javnim mjestima između 23 sata i 6 sati ujutro. Iznimke se primjenjuju na posluživanje u restoranima i na odobrene događaje.

Bavarski državni ured za zdravlje i sigurnost hrane (LGL) danas izvještava o sedmodnevnoj incidenciji novih infekcija koronavirusom u Minhenu od 35,27, što je iznad vrijednosti signala od 35. Ovime stupa na snagu opća općinska uredba od 27. augusta o noćnoj zabrani prodaje i konzumacije alkohola na javnim mjestima.

DONOSIMO OBJAVU VLADE U CIJELOSTI

Od danas, jucer, 28. septembra, vrijedi sljedeće u razdoblju od 7 dana:

Na cijelom području glavnog grada Minhen ne smije se prodavati alkohol od 21:00 do 06:00, jedina iznimka je posluživanje za trenutnu konzumaciju na licu mjesta u restoranima i na odobrenim događanjima.

Nijedan alkohol ne smije se konzumirati u javnim prostorima bilo gdje u glavnom gradu Minhena od 23 sata do 6 sati ujutro sljedećeg dana, izuzetak su samo lokali u ugostiteljskoj radnji i odobrena događanja.

Kazna za neovlašteno konzumiranje alkohola na javnim mjestima nakon 23 sata iznosi najmanje 150 eura. Svako ko kao prodavač prekrši zabranu prodaje nakon 21 sat, kaznit će se s najmanje 500 eura. Ovisno o situaciji i ponašanju, kao i u slučaju ponavljanja, kazna može biti i veća.

Noćnom zabranom prodaje i konzumacije alkohola u javnim prostorima, bit će spriječen daljnji porast zaraze koronom u Minhenu radi zaštite stanovništva kako bi se izbjegle drastičnije mjere što je više moguće.
Posljednjih sedmica sve je više kršenja zabrane okupljanja i proslava noću na javnim mjestima. Pod utjecajem alkohola prag inhibicije smanjuje se, udaljenost i higijenska pravila teško se ili uopće ne poštuju.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *