NOVO UPOZORENJE! Njemačka šalje apel svojim građanima! Ako živite u Njemačkoj onda ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / NOVO UPOZORENJE! Njemačka šalje apel svojim građanima! Ako živite u Njemačkoj onda ovo morate znati:

NOVO UPOZORENJE! Njemačka šalje apel svojim građanima! Ako živite u Njemačkoj onda ovo morate znati:

Preuzeto sa Fenix-magazin

Ministar zdravstva Savezne Republike Njemačke Jens Spahn (CDU) pozvao je građane da jesenske i božićne praznike provedu u Njemačkoj s obzirom na trenutnu pandemiju korona virusa.

Tokom zimskih praznika u Ischglu u Austrij i ljetnih praznika, vidjelo se da “barem određene vrste putovanja i odmora uključuju rizike i donose infekcije nazad u Njemačku”, rekao je Spahn u Berlinu u subotu

Istodobno, Spahn je apelovao na građane: „Ali možda ćemo svi uspjeti da ne putujemo u daleke destinacije za vrijeme jesenskih i božićnih praznika. Možda da jednostavno uživamo u ljepoti Njemačke. ”

Ministar je dodao:” Ta bi odluka svima nama olakšala , uključujući i lokalne zdravstvene vlasti.

Spahn je ponovno jasno rekao da ne očekuje da će pandemija korone brzo završiti. Međutim, uvjeren je da će se za šest mjeseci moći bolje nositi s pronalaženjem ravnoteže između najbolje moguće zaštite od infekcije i što više svakodnevnog života.

„Do tada ćemo vjerovatno imati dostupne brze testove, što čini veliku razliku za sve događaje o kojima smo upravo razgovarali.“ Uz to, „možda ćemo za šest mjeseci imati vakcine“ . Iz dana u dan i iz mjeseca u mjesec bolje ćemo znati kako se nositi s virusom.

Izvor: fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radujete li se “Urlaubsgeld-u”? Novac stiže s platom u junu ili julu, pojedinci će dobiti do 2.686 eura, no, da li svi stanovnici Njemačke moraju dobiti regres?

U privatnom sektoru u Njemačkoj i ovog će ljeta, kao i prošle godine, regres – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *